AA
Chat of videochat nu live met één van onze medewerkers

Recept: Vijgenrepen

Deze zéér voedingsrijke repen van vijgen, bessen en noten zijn een heerlijk én gezond tussendoortje.

Ik wil vijgenrepen maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:

  • 125 gram gedroogde vijgen harde steeltjes verwijderd
  • 75 gram gojibessen of gedroogde cranberry’s
  • 200 gram havermout
  • 100 gram zonnebloempitten (+ extra optioneel)
  • 3 eieren (L) of 4 eieren (M)
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1eetlepel kokosvezels
  • 75 gram pecannoten eventueel grof gehakt

Hoe kan ik vijgenrepen maken?

Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook

  1. Week de vijgen en gojibessen (of cranberry’s) ruim een half uur in een laagje water zodat ze net onder staan. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Giet ¾ van het weekwater weg. Pureer de vijgen en gojibessen met de rest van het water in een blender of met de staafmixer. Voeg havermout (of amandelmeel) en zonnebloempitten toe en maak alles fijn op de laagste stand. Doe het mengsel in een kom en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Voeg eventueel nog wat extra zonnebloempitten toe.
  3. Schep alles op bakpapier op een bakplaat en spreid uit tot een plaatkoek van ongeveer 1½ cm dik. Bak de koek in ca. 40 minuten gaar en bruin in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in repen of vormpjes naar keuze.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook en mis niks!

Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel