Flexibele inlegzolen helpen bij veelvoorkomende voetklachten

Hebt u wel eens last van vermoeide of branderige voeten, of van kramp? Of hebt u knik-, plat- of holvoeten? Dan zijn er nu standaard inlegzolen van Hallux om deze lichte klachten aan voeten en benen te verhelpen of te voorkomen.

Demonstratie

Aankomende zaterdag 20 juni van 13.00 tot 17.00 uur geeft Hallux een demonstratie bij Broeders Gezondheidswinkel. 

Podotherapeuten

De Hallux Basic Inlegzolen zijn ontwikkeld door podotherapeuten. Een podotherapeut is de enige voetspecialist met een vierjarige hbo-opleiding. Podotherapeut Mano de Kok stond aan de basis van de standaard inlegzolen van Hallux. De Kok: “Bij Hallux weten we dat we veel voetklachten en klachten vanwege een verkeerde voetstand, met standaard inlegzolen kunnen verhelpen. Daar hoort wel advies bij en daarom zijn onze Basic Inlegzolen alleen verkrijgbaar bij de betere schoenenwinkel, gezondheidswinkel, drogist en apotheker.”

Voorvoetsteun

De Kok: “De inlegzolen onderscheiden zich door een voorvoetsteun die zo is geplaatst dat de stabiliteit van de voet verbetert. Daarnaast is de voetboog support niet te hoog, zodat de voet ook nog bewegingsvrijheid heeft.” De inlegzolen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaan dus lang mee. Bovendien passen ze in de meeste confectieschoenen.

Klachten

De inlegzolen zijn geschikt voor mensen die last hebben van branderige voetzolen, van een zeurende pijn of kramp in de voeten, of van overbelasting van pezen en banden. De Kok: “En bij ‘startpijn’ in de voeten of benen in de ochtend. En heb je last van vermoeidheid door schoenen die heel weinig comfort en support geven? Dan helpen de zolen ook.”

Voetklachten ontstaan vaak over een langere periode. Om die reden duurt het ook even voordat de Hallux Basic Inlays effect hebben. De Kok: “Reken op vier tot zes weken. Als de inlegzolen dan nog geen effect hebben, is een bezoek aan de Hallux podotherapeut verstandig. Waarschijnlijk is er dan meer aan de hand.”

De Hallux Basic Inlegzolen zijn nu verkrijgbaar bij Broeders Gezondheidswinkel aan de Keiweg 7 in Oosterhout.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
 • anneke veldhuis
  anneke veldhuis (8 Maart 2016 om 22:40)

  Wat kosten die inlegzolen en hoe kan ik er aan komen

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedemorgen Anneke,

   Deze zolen kosten allemaal €34,95 per set. Helaas zijn deze op dit moment nog niet verkrijgbaar via onze webwinkel. U kunt de zolen anders wel gewoon per mail of telefoon bij ons bestellen want we hebben ze wel in de fysieke winkel op voorraad. Er zijn overigens twee soorten zolen, de normale en een speciale versie voor sporten. Deze zijn beide in alle gangbare maten te verkrijgen. Laat u ons weten of deze wilt bestellen?

   Met vriendelijke groet,

   Broeders Gezondheidswinkel

   Reageren
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel