Te veel zonnebrandcrème zorgt voor vitamine D-tekort

De zomer is in de aantocht. Mensen gaan lekker naar het strand en gebruiken daarbij een hoop zonnebrandcrème. Echter heeft recent onderzoek aangetoond dat je lichaam door het gebruik van zonnebrandcrème bijna geen vitamine D aanmaakt.

Onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van het Bispebjerg Hospital in Kopenhagen. Volgens de Deense onderzoekers zou het gebruik van zonnebrandcrème dus kunnen leiden tot een vitamine D-tekort, zo schrijven zij in het British Journal of Dermatology.

Tijdens studie werden de vitamine D-levels in het lichaam gemeten voor- en na blootstelling aan UV B-straling. Het onderzoek betrof 37 vrijwilligers bij wie verschillende hoeveelheden zonnebrandcrème met SPF 8 aangebracht: 0, 0,5, 1, 1,5 of 2 milligram per vierkante centimeter.

De UV B-straling in combinatie met de dunne lagen zonnebrandcrème leidde tot meer vitamine D in het lichaam. Alleen bij de dikste laag was dit niet het geval. Dit is de door de WHO aanbevolen hoeveelheid.

Herzien

Het is voor het eerst dat onderzoek een dergelijk resultaat toont. Volgens de Deense wetenschappers suggereren hun resultaten dat de huidige richtlijnen van de WHO opnieuw bekeken moeten worden.

Leidt u ook aan een vitamine D-tekort? Probeer dan eens Depyrrol basis voor een optimaal functioneren van het lichaam.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel