Zo houd je een sterk hart, ook op latere leeftijd!

Een goed hart is één. Een sterk hart een tweede. Hartziekten (en vaatziekten) zijn onder ouderen een belangrijk probleem en één van de meest voorkomende oorzaken van serieuze lichamelijke problemen. Dus.. hoe behoud je een sterk hart, nu én later?

1. Wat zijn eigenlijk hartziekten?

Hartziekten zijn aandoeningen die er voor zorgen dat het hard onvoldoende kan functioneren om het lichaam sterk te houden en de bloedsomloop op peil te houden.

Veelvoorkomende hartziekten, zeker bij ouderen, zijn ‘coronaire hartziekten’ waarbij de aders die het hard van bloed voorzien zijn vernauwd.

Als de bloedtoevoer daardoor vermindert, krijgt iemand onvoldoende voedingsstoffen en zuurstof en ontstaat er een druk op de borst.
Wanneer de bepaald deel van het hart helemaal wordt afgesloten van bloedtoevoer, krijg je een hartinfarct.

In de westerse wereld zijn dit type hartziekten de meest voorkomende doodsoorzaak.

2. Kun je hartproblemen voorkomen?

De belangrijkste dingen kennen we allemaal al van jongs af aan:

  • Niet roken
  • Voorkom overgewicht
  • Eet voldoende, gevarieerd en gezond
  • Voorkom overmatig alcoholgebruik
  • Zorg voor voldoende beweging en lichamelijke inspanning

Het belangrijkste is goed voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal. Zo zijn er onderzoeken die onderkennen dat stress en lange tijd onder hoge druk staan, een negatief effect heeft op het functioneren van een sterk hart. Daarnaast is het prima mogelijk om jezelf een handje te helpen je hart en bloedvaten sterk en gezond te houden!

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel