Hoe verminder je de kans op hart- en vaatziekten?

Wat zijn doorbloedingsstoornissen?

Alle spieren en weefsels in uw lichaam hebben zuurstof nodig. Dit wordt aangevoerd door de slagaders. Door aderverkalking raken de bloedvaten vernauwd, bijvoorbeeld in de hersenen of rond het hart. Dit worden hart- en vaatziekten genoemd. Ook in de benen kunnen de slagaders vernauwd raken. U kunt dan last krijgen van etalagebenen of claudicatio intermittens, dit zijn dus ook vormen van hart- en vaatziekten.

Om te bewegen hebben de beenspieren extra zuurstof nodig. Door de vernauwde slagaders stroomt te weinig bloed om dit aan te voeren. Zo ontstaat tijdens het lopen een zuurstoftekort in de beenspieren. Dit geeft klachten. Deze klachten treden sneller op als u hard loopt of een helling opgaat.

Als u stilstaat is de bloedstroom voldoende om het zuurstoftekort aan te vullen. De klachten verdwijnen dan weer.
Als u rookt, hoge bloeddruk, suikerziekte of een hoog cholesterol heeft, is de kans groter op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Hoe kunt u de kans op hart- en vaatziekten verminderen?

  • •Stop met roken.
  • Als u last hebt van overgewicht, probeer dan af te vallen.
  • Eet elke dag minstens 200 gram groente en twee stuks fruit.
  • Drink niet meer dan twee glazen alcohol per dag.

Wat kunt u er tegen doen?

Schadelijke nevenwerkingen die kunnen ontstaan bij gelijktijdig gebruik van andere middelen en/of voedingsstoffen zijn niet gemeld.Direct na inname kan, als gevolg van de werking, een warmtegevoel (flushes) ontstaan dat na korte tijd verdwijnt. Toepassing tijdens de zwangerschap en lactatie is toegestaan. Zelden zijn lichte irritaties van het maag- en darmslijmvlies waargenomen. Het extract met de hoge concentratie Aescin heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop.

Gebruik van Aescorin Forte

Voor een goede bloedcirculatie, gunstige invloed op de bloedsomloop, bij koude en vermoeide voeten en benen, bij ontsierende aderen en voor het behoud van een sterke vaatwand.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel