Leef je ongezond? Dan word je ontslagen!

Werkgevers vinden dat zij personeel best op hun levensstijl mogen aanspreken. Als medewerkers zich ook nog eens geregeld ziek melden en geen gebruik willen maken van fitness-, vitaliteits- of antirookprogramma’s die het bedrijf aanbiedt, dan vindt een deel van de werkgevers dat ontslag het enige is dat nog rest.

Ondernemingsraden en vakbondsorganisaties zijn hier uiteraard fel op tegen, maar veel werkgevers zien het als een stok achter de deur om hun personeel fit en vitaal te krijgen én te houden. Ruim de helft van de onderzochte bedrijven merkt dat het aantal ongezond levende werknemers toeneemt.

Werkgevers dragen jaarlijks zo’n 10 miljard mee aan de zorgkosten. Bovendien kosten werknemers met een ongezonde levensstijl die zich vaak ziek melden, ook nog eens veel geld als gevolg van een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en lagere omzet door minder gemotiveerde werknemers.

Eigen verantwoordelijkheid

De vakcentrales vinden dat de keuze voor een gezonde leefstijl de eigen verantwoordelijkheid is van werknemers. Werkgevers kunnen stimuleren en ondersteunen om werknemers te prikkelen, maar het is aan de werknemers zelf om de keuze te maken om in hun eigen gezondheid te investeren.

Heeft u een drukke baan en lijdt uw gezondheid daar onder? Bestel dan het 365 snelle & gezonde recepten boek.

Met dit boek heeft u binnen no time een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel