Recept: Zuurkooltapenade met tahin en sesam
person Door: ( Auteur ) Marion PluimesOp zoek naar een verrassend biologisch broodbeleg? Deze zuurkooltapenade van De Groene Kookacademie combineert het frisse van zuurkool met de romige smaak van tahin en het nootachtige aroma van sesamzaad. Heerlijk op stevig brood of als smaakvolle dip.
Ingrediënten zuurkooltapenade
- 100 gram zuurkool
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1–2 eetlepel tahin
- 1 theelepel appelstroop
- ½ theelepel korianderzaadpoeder
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepel broccolikiemen
- 4 sneetjes stevig brood (bijv. Tibetaans gerstebrood)
Bereiding van de zuurkooltapenade
1. Voorbereiden
- Hak de zuurkool fijn.
- Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt.
2. Tapenade maken
- Meng 1 el tahin met de appelstroop en het korianderzaadpoeder tot een smeuïge massa.
- Voeg de gehakte zuurkool en het geroosterde sesamzaad toe en meng goed.
- Breng op smaak met peper en zout.
3. Serveren
- Rooster het brood.
- Verdeel de tapenade over de sneetjes.
- Garneer met broccolikiemen en serveer direct.
Tip: Deze tapenade is ook lekker als spread op wraps, bij een salade of als dip bij rauwkost.
Over De Groene Kookacademie
Sinds 2022 is de kookstudio van Marion Pluimes gevestigd in het pand van Broeders. Marion is expert in biologisch en vegetarisch koken. Vanuit de Groene Kookacademie verzorgt zij kooklessen, workshops en demonstraties. Daarnaast runt zij als The Loffly Chef een cateringservice en bereidt zij gezonde maaltijdcomponenten die in de winkel verkrijgbaar zijn.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor je reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.