Pak haarverlies bij de haarwortel aan!

Wat is het?

Haaruitval en kaalheid zijn veel voorkomende problemen. Er zijn verschillende vormen en oorzaken van haarverlies. De meest voorkomende vormen zullen in een drie-delige serie op dit blog worden besproken.

Hoe groeit het haar?

Haren worden aangemaakt in de haarzakjes (haarfollikels). Het aantal haarfollikels op de hoofdhuid ligt rond de 100.000. Dit is voor elk individu anders en genetisch bepaald. Zo hebben bijvoorbeeld blonde mensen meer haarzakjes op de hoofdhuid dan mensen met rossige of zwarte haren.

In de haargroei zijn verschillende fasen te onderscheiden;

  • De groeifase (anagene fase)
  • Overgangsfase (catagene fase)
  • De rustfase (telogene fase).

De groeifase van het hoofdhaar duurt gemiddeld 3 jaar. Bij vrouwen duurt de groeifase van elke hoofdhaar langer dan bij mannen.

In de loop van het laatste groei-jaar neemt de celdeling langzaam af en wordt de basis van de haar steeds dunner. Dan breekt de overgangsfase aan waarin de groei volledig stopt en de haar minder stevig in het haarzakje verankerd zit.

In de rustfase die daarop volgt zal de haar uitvallen. Na enkele maanden komt het haarzakje weer tot ontwikkeling en wordt een nieuwe haar geproduceerd. In de loop van het leven neemt het aantal haarzakjes (en dus de dikte van de haardos) af. Dit is deels afhankelijk van hormonale factoren.In bepaalde omstandigheden kan de haarwortel een extra behoefte aan voedingsstoffen hebben.

Deze extra voeding is belangrijk om het natuurlijk groeiproces van het haar te ondersteunen. Daarom is Priorin ontwikkeld. Priorin is een voedingssupplement met een speciale combinatie van de natuurlijke bouwstoffen gierstextract, tarwekiemolie, L-Cystine en vitamine B5 die de haarwortels voeden. Hierdoor wordt een gezonde haargroei van binnenuit ondersteund.

Heeft u vragen of toevoegingen over haaruitval en haargroei? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel