Gezond eetpatroon belangrijk tijdens zwangerschap

Onderzoek naar het effect van voeding op aangeboren afwijkingen zijn meestal toegespitst op één specifieke voedingsstof, bijvoorbeeld foliumzuur. In dit onderzoek werd het voedingspatroon onder de loep genomen van de moeders van bijna 10.000 kinderen.

Resultaten eetpatronen tijdens zwangerschap

Van hen waren er 6147 baby’s helemaal gezond ter wereld gekomen, 2475 hadden een aangeboren afwijking van oren/aan gezicht (zoals een hazenlip) en 936 waren geboren met neurale buisdefecten (bijvoorbeeld een open rug). De onderzoekers toonden een verband aan tussen aangeboren afwijkingen bij het kind en het ongezonde eetpatroon van de moeder, tot één jaar vóór de zwangerschap. Vrouwen die er een gezond eetpatroon op nahielden, aten veel groenten, fruit, granen, noten, vruchten, vis, onverzadigde vetzuren (olijfolie). In het minder gezonde eetpatroon zat veel zuivel, vlees en zoetwaren.
Bij vrouwen met de gezondste eetgewoonten kwamen 30 tot 50% minder aangeboren afwijkingen voor dan bij vrouwen met de slechtste eetgewoonten.

Bent u zwanger en op zoek naar gezonde voeding? Bekijk dan eens de producten in onze webshop!

Heeft u vragen over uw eetpatroon? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel