Wat helpt tegen hoesten?

Deze tips en middelen helpen u

Last van een vervelende kriebel in uw keel? Of droge hoestbuien waar maar geen einde aan komt? U heeft duidelijk last van kriebelhoest. We geven u enkele handige tips bij kriebelhoest en welke natuurlijke middelen u kunt inzetten bij hoest.

Oorzaken van kriebelhoest

Kriebelhoest is een droge hoest, die ontstaat als gevolg van de prikkeling van de bovenste luchtwegen. Droge hoest is vaak één van de eerste tekenen van een verkoudheid of griep. Een andere oorzaak van kriebelhoest kan een droge en stoffige lucht in huis zijn. Ook roken kan een aanhoudende kriebelhoest veroorzaken.

5 tips tegen kriebelhoest

Om van kriebelhoest af te komen, zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten. We zetten een aantal kriebelhoest tips op een rijtje:

  1. De eerste tip bij kriebelhoest is: drink voldoende. Dit is bij een verkoudheid (een van de veelvoorkomende oorzaken van hoest) al erg belangrijk en bij last van hoest nog meer. Vooral warme dranken verzachten de keel. Kies voor kamillethee, brandnetelthee of tijmthee voor het meeste effect en voeg nog honing toe voor wat extra verzachting.
  2. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid in huis. Zeker in de winter is de lucht in huis vaak droog door de verwarming. Dit zorgt ervoor dat u eerder last heeft van droge hoest, keelpijn en droge ogen. Bakjes met water op de verwarming en een luchtbevochtiger zorgen voor de juiste luchtvochtigheid in huis.
  3. Stop (tijdelijk) met roken. Roken irriteert de luchtwegen, waardoor het slijm vaak blijft hangen. Een kriebelhoest blijft hierdoor vaak onnodig lang duren.
  4. Ook warme dampen (zoals bijvoorbeeld van een douche of stoombad) helpen goed bij prikkelhoest. Door de warmte lost het slijm makkelijker op, wat hoesten ook weer gemakkelijker maakt.
  5. Zorg voor een glas water, dropjes of keelsnoepjes in de buurt. Zo bent u er direct bij wanneer u een kriebelhoest voelt opkomen. Dit zorgt voor een tijdelijke verlichting bij irritatie van uw keel.

Met deze krielbelhoest tips kunt u zelf aan de slag ter verlichting van uw hoest klachten.

Natuurlijke middelen tegen hoesten

Er zijn diverse natuurlijke middelen die helpen bij kriebelhoest, verkrijgbaar in vormen zoals hoestspray, hoestsiroop, tabletten en olie. In onze webshop is bijvoorbeeld de Vinceel mond- en keelspray populair, een homeopathisch geneesmiddel tegen keelpijn en hoest.

Ook hoestsiroop en keelzuigtabletten helpen bij irritaties in de keel, wanneer er sprake is van een droge hoest en een droge keel. Wanneer de kriebelhoest veroorzaakt wordt door verkoudheid of griep zal dit vaak een aantal dagen duren voordat u helemaal klachtenvrij bent. In de tussentijd brengen deze natuurlijke kriebelhoest medicijnen of tabletten verlichting. Samen met onze 5 handige tips bent u dan binnen no-time van uw kriebelhoest af!

Vragen of advies over (kriebel) hoest?

Wilt u meer weten over hoesten en wat u eraan kunt doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer. Heeft u zelf nog handige kriebelhoest tips? Deel ze dan met ons in de reacties hieronder.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel