Al die voedingssupplementen, wat heb ik eraan?

Al die voedingssupplementen, wat heb ik eraan?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Veel mensen slikken wel eens extra vitamines in de vorm van een pilletje. Een pil om extra vitamine C binnen te krijgen is een voorbeeld van een voedingssupplement. Mensen met bloedarmoede hebben te maken met een tekort aan ijzer. Dit ijzergehalte is ook aan te vullen door middel van het slikken van een tablet. Zo’n ijzertablet behoort ook tot de voedingssupplementen. Maar is het ook nodig om bepaalde stoffen op deze manier aan te vullen?

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn producten die alleen uit vitamines, mineralen of bioactieve stoffen bestaan, zoals een vitamine C-pil, of als combinatie van meerdere vitamines en mineralen, zoals in een multivitaminepil. Ze zijn in allerlei vormen te koop. Meestal zijn het pillen of capsules, maar soms ook druppels, poeders of drankjes. Allemaal bedoeld als aanvulling op je dagelijkse voeding. Voedingsstoffen uit supplementen werken op dezelfde manier als vitamines en mineralen die je binnenkrijgt uit eten en drinken. Er is alleen één verschil: stoffen uit supplementen worden makkelijker door het lichaam opgenomen dan voedingsstoffen uit eten en drinken.

Moet ik supplementen slikken?

De meeste mensen krijgen al de nodige stoffen binnen door gezond en gevarieerd te eten. Deze voedingsstoffen krijg je vooral binnen door het eten van gezonde vetten, groente, fruit, volkoren- en zuivelproducten. Hou daarbij ook rekening met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Helaas bevat ons hedendaagse voedsel niet altijd meer de juiste hoeveelheid goede voedingsstoffen, waardoor aanvullen met een voedingssupplement wat ons betreft altijd wel gewenst is. Een goede multivitamine die voldoet aan de ADH, is dan al een goede basis. Ben je vegetariër of veganist? Dan is het zeker aan te raden om een supplement te slikken dat je tekort aan bepaalde voedingsstoffen aanvult. Dit geldt ook voor kinderen, zwangere vrouwen of ouderen. Ook als je een dieet volgt is het verstandig om voedingsstoffen, die je mist omdat je weinig eet, aan te vullen.

Waar kan ik ze kopen?

Supplementen die je bij de drogist, de apotheek, in de supermarkt of in onze gezondheidswinkel koopt, worden gecontroleerd en zijn bij normaal gebruik altijd veilig. Voor een goed advies welke supplementen u het beste kunt gebruiken, bent u bij ons aan het goede adres. Met meerdere verkoopadviseurs in dienst die over een jarenlange kennis en ervaring beschikken, mag u altijd vrijblijvend informatie vragen.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Marja Welten calendar_today Geplaatst op:

Hallo,Ik heb vorige week al enkele artikelen besteld en deze staan ook klaar zodat ik deze op kan komen halen. Ik kwam nu tot ontdekking dat ik ook boswelia en Curcuma (250/250 Mg) van VitOrtho nodig heb. Kan ik deze ook ineens bestellen zodat ik alles tegelijk op kan komen halen?? Ik heb nu een potje van 60 capsules, zijn er grotere potten?? Zoniet dan wil ik graag 2 potten en anders dus 1 grotere pot.Ik hoor graag of dit op deze manier mogelijk is,Met vriendelijke groet,Marja Welten06-21240216

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing