Wat is het geheim tussen groene thee en afvallen?

Groene thee en afvallen

Groene thee is bijna onmisbaar als je op een gezonde en natuurlijke manier wilt afvallen. Als je in plaats van koffie vanaf nu groene thee gaat drinken kun je zeker 5 kilo afslanken in 6 weken.

Hoe werkt groene thee bij het afvallen?

Groene thee werkt zo goed als je wilt afvallen door de combinatie van cafeïne en anti-oxydanten die in groene thee voorkomen. En juist die combinatie maakt het verschil met koffie. In koffie zit ook cafeïne maar door een aantal andere stoffen in koffie stijgt je bloedsuiker spiegel. Dit zorgt er voor dat de vetverbranding geblokkeerd wordt, wat niet ten goede komt van je dieet.

Groene thee bevat stoffen, de zogenaamde fenolen, die er indirect voor zorgen dat vetcellen hun inhoud eenvoudiger af kunnen geven aan je bloed. Dit is ideaal als je wilt afvallen, want zo kunnen je organen en spieren het afgegeven vet makkelijker gebruiken als brandstof.

Ook op celniveau werkt groene thee bij het afvallen. Door fenolen zoals EGCG worden cellen gestimuleerd meer vet te verbranden dan normaal. Cafeïne maakt cellen ook nog gevoeliger voor fenolen, wat weer een extra boost geeft aan het hele proces. Vandaar dat de combinatie cafeïne en groene thee zo goed werkt.

Naast de goede werking van groene thee op je vetverbranding en als hulpmiddel bij een dieet, heeft het nog veel meer voordelen. Zo helpt het bepaalde soorten kanker en andere ziektes te voorkomen.

Maakt het uit welke groene thee je koopt?

In principe zijn alle soorten groene thee gezond en helpt ook de groene thee uit de supermarkt goed als je wilt afslanken. Toch is de kwaliteit van groene thee uit de supermarkt minder goed, is de smaak minder verfijnt en vaak een tikkeltje bitter. Probeer vooral zelf welke soort jij het lekkerste vindt en hoeveel geld jij er voor over hebt.

Helpt groene thee met suiker of zoetjes ook met afvallen?

Aangezien groene thee toch heel anders smaakt dan ‘normale’ thee, krijg ik vaak de vraag of je er suiker of zoetjes in mag doen. Suiker is in elk geval geen goede optie, omdat je dan weer te veel energie per kop thee binnen krijgt (vooral als je minimaal 5 koppen per dag gaat drinken).

Zoetjes is in principe prima, maar probeer deze ook zo weinig mogelijk te gebruiken. In één keer stoppen met zoetstoffen is vaak niet lekker, maar als je het langzaam afbouwt dan wen je heel snel aan de minder zoete smaak van groene thee. Je doet dit door bijvoorbeeld door elke week een kwart minder zoetstof te gebruiken per kopje.

Groene thee capsules

Hou je helemaal niet van groen thee? Dan kun je altijd nog capsules kopen met groene thee extract. Recent wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van deze voedingssupplementen wijzen uit dat ze minstens net zo goed werken. Vooral de green tea fatburners met extra cafeïne (een soort stackers) helpen goed bij het afvallen.

Bent u meer een "koffiedrinker" dan een "theedrinker" en wilt u toch graag afvallen? Dan kunt u altijd nog Green Coffee proberen! Op onze site staat een blog over Green Coffee, daar kunt u meer informatie vinden.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel