Wat is Keltisch zeezout?

Wat is Keltisch zeezout?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Stap binnen in de Wereld van Keltisch Zeezout. In een tijd waarin gezondheid en smaak hand in hand gaan, is het ontdekken van unieke culinaire ingrediënten een opwindende reis. Dit natuurlijke zout, afkomstig van de kusten van Bretagne, Frankrijk, onderscheidt zich door zijn unieke oorsprong en rijke mineralenprofiel. Als een product van eeuwenoude tradities en expertise, biedt Keltisch zeezout een verfijnde smaak. Laten we een duik nemen in de fascinerende wereld van Keltisch zeezout en ontdekken waarom het een essentieel onderdeel kan zijn van je keuken.

Wat is Keltisch Zeezout?

Keltisch zeezout, ook wel bekend als Sel Gris de Guérande, is een natuurlijk zeezout dat wordt gewonnen uit de zoutpannen van de Atlantische Oceaan, voornamelijk langs de kust van Bretagne in Frankrijk. Wat dit zout onderscheidt van andere soorten is de manier waarop het wordt geoogst en verwerkt.

Mineralen in Keltisch Zeezout

Wat Keltisch zeezout echt uniek maakt, is het rijke gehalte aan mineralen. In tegenstelling tot geraffineerd tafelzout, dat meestal alleen natriumchloride bevat, bevat Keltisch zeezout een breed scala aan mineralen, waaronder magnesium, calcium, kalium en zink. Deze natuurlijke mineralen dragen bij aan de smaak.

Waar komt Keltisch Zeezout vandaan?

Keltisch zeezout wordt gewonnen uit de zoutpannen langs de kust van Bretagne, een regio die bekend staat om zijn traditionele zoutwinning. De zoutpannen worden met de hand gevuld met zeewater, waarna het water verdampt en de kristallen van Keltisch zeezout achterblijven. Dit eeuwenoude oogstproces wordt nog steeds met veel zorg en vakmanschap uitgevoerd door lokale zoutboeren, die de traditie van generatie op generatie doorgeven.

Wat maakt Keltisch Zout zo bijzonder?

Naast zijn rijke mineralengehalte en traditionele productiemethode staat Keltisch zeezout ook bekend om zijn karakteristieke grijze kleur en vochtige textuur. Deze eigenschappen worden veroorzaakt door de aanwezigheid van organische materialen uit de zoutpannen, die het zout zijn unieke smaak en textuur geven.

Is Keltisch Zeezout gezond?

Het natuurlijke mineraalgehalte van Keltisch zeezout maakt het een gezondere optie dan geraffineerd tafelzout. De mineralen in het zout kunnen bijdragen aan een gezonde spierfunctie en hydratatie, echter is dit niet wetenschappelijk bewezen. Bovendien kan het lagere natriumgehalte van Keltisch zeezout gunstig zijn voor mensen die hun zoutinname willen verminderen.

Hoe gebruik je Keltisch Zeezout?

Keltisch zeezout kan op dezelfde manier worden gebruikt als gewoon tafelzout, maar veel mensen geven de voorkeur aan de rijke smaak en textuur ervan. Het kan worden gebruikt om gerechten te kruiden tijdens het koken of als finishing touch voor extra smaak en knapperigheid. Sommigen gebruiken het zelfs in zelfgemaakte lichaams- en badproducten vanwege de veronderstelde voordelen voor de huid.

Keltisch Zeezout Kopen

Gelukkig is Keltisch zeezout tegenwoordig gemakkelijk verkrijgbaar bij Broeders Gezondheidswinkel.
Kom langs bij ons of neem contact met ons op bij vragen!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing