Tarwegras poeder recept

Tarwegras poeder recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Tarwegras poeder is een ware superfood die steeds populairder wordt in gezondheidsbewuste kringen. In deze blog delen we niet alleen waarom tarwegras poeder zo geweldig is, maar ook enkele heerlijke recepten om deze groene krachtpatser op een smakelijke manier in je dagelijkse routine op te nemen.

Waarom Tarwegras Poeder?

Voordat we ons verdiepen in de recepten, laten we eens kijken waarom tarwegras poeder zo'n hot topic is. Dit groene goedje zit boordevol vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen. Het zou een gezond immuunsysteem ondersteunen en het zou helpen bij ontgifting, echter is dit niet wetenschappelijk bewezen.

 

Welke recepten kun je maken met tarwegras?

 

  1. Tarwegras Smoothie: Tarwegras poeder is een uitstekende toevoeging aan je favoriete smoothie. Probeer eens een verfrissende mix van spinazie, banaan, appel, yoghurt en een theelepel tarwegras poeder. Dit geeft niet alleen een heerlijke groene kleur aan je smoothie, maar ook een flinke dosis voedingsstoffen.
  2. Tarwegras Shot: Start je dag met een krachtige tarwegras shot. Meng een theelepel tarwegras poeder met een beetje water en voeg eventueel een scheutje citroensap toe voor wat extra frisheid. Dit shotje zit boordevol antioxidanten en geeft je meteen een boost.
  3. Tarwegras Pannenkoeken: Geef je ontbijt een twist door tarwegras poeder aan je pannenkoekenbeslag toe te voegen. Combineer het met vers fruit en een scheutje honing voor een smaakvolle start van de dag.
  4. Tarwegras Energierijke Snackballetjes: Meng dadels, noten, kokosvlokken en een snufje tarwegras poeder in een keukenmachine. Rol het mengsel tot kleine balletjes en bewaar ze in de koelkast. Deze energierijke snack is perfect voor een oppepper gedurende de dag.

Tarwegras Smoothie

Dit recept is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een gezonde en smakelijke manier om tarwegras poeder te integreren. De combinatie van zoete en hartige smaken zorgt voor een verfrissende smoothie-ervaring.

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 1 groene appel, in stukjes gesneden
  • Handvol verse spinazie
  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 1 theelepel tarwegras poeder
  • Ijsblokjes (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender.
  2. Mix op hoge snelheid tot een gladde consistentie.
  3. Voeg ijsblokjes toe als je de smoothie extra koel wilt hebben.
  4. Giet in een glas en geniet van je verkwikkende tarwegras smoothie!

Tarwegras Shot

Deze krachtige tarwegras shot is een snelle en effectieve manier om je dag te starten met een boost van essentiële voedingsstoffen.

Ingrediënten:

  • 1 theelepel tarwegras poeder
  • 30 ml water
  • Scheutje vers citroensap

Bereidingswijze:

  1. Meng het tarwegras poeder met water in een klein glas.
  2. Voeg een scheutje vers citroensap toe en roer goed.
  3. Drink de shot in één keer op voor een snelle en gezonde start van je dag.

Experimenteer met deze recepten en ontdek hoe tarwegras poeder een waardevolle toevoeging kan zijn aan je dagelijkse routine.  Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op bij eventuele vragen.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing