Start 2024 ontspannen en zelfverzekerd!

Start 2024 ontspannen en zelfverzekerd!

calendar_today Geplaatst op:

Loop je vast? Voel je je gespannen? Ben je aan het overleven of heb je vage klachten? Wil je handvaten om lekkerder in je vel te zitten en je gezondheid verbeteren?

Een persoonlijke gezondheidscheck van Positieve Gezondheid geeft je inzicht in waar je nu staat. Gezondheid is méér dan niet-ziek zijn. Vaak gaat alle aandacht naar het oplossen van een gezondheidsprobleem. Het accent bij Positieve Gezondheid ligt niet op ziekte, maar op jouzelf, op je veerkracht en op wat jouw leven betekenisvol maakt. Het maakt duidelijk op welke gebieden je jouw gezondheid kunt beïnvloeden. We onderzoeken samen waar jij energie van krijgt, wat belangrijk voor je is en er wordt helder wat nodig is om je beter te voelen.

De 6 dimensies van Positieve Gezondheid zijn:

  • Lichaamsfuncties : ik voel me gezond en fit
  • Mentaal welbevinden : ik voel me vrolijk
  • Zingeving : ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  • Kwaliteit van leven : ik geniet van mijn leven
  • Meedoen : ik heb goed contact met andere mensen
  • Dagelijks functioneren : ik kan goed voor mezelf zorgen

De benadering van Positieve Gezondheid helpt je omgaan met de uitdagingen in het leven, én zoveel mogelijk jouw eigen regie te voeren!

Wie is Sandra Collin

Sandra Collin werkt als ademtherapeut en oplossingsgericht coach bij het Gezondheidscentrum Oosterhout en ze geeft tevens yogalessen. Veel mensen ademen te veel, te snel en hoog in de borst, ook wel chronische hyperventilatie genoemd. Ademtherapie biedt verlichting bij o.a. angst, stress, slaapproblemen en burnout. Klachten die ook het gevolg kunnen zijn van een disfunctionele ademhaling zijn hartkloppingen, snurken en apneu, hoofdpijn, astma, hooikoorts en hoge bloeddruk. Met het veranderen van het adempatroon en andere ontspanningstechnieken kan het lichaam weer ontspannen en herstellen.

De manier waarop iemand ademt, speelt ook een zeer grote rol in de mate van welbevinden. Sandra checkt daarom ook jouw adempatroon. Ze laat je ervaren wat verschillende ademhalingsoefeningen met je doen en je leert hoe je ze het beste in kunt zetten. De oefeningen die jou persoonlijk helpen, krijg je in je mailbox. De winst is dat je jezelf kunt jezelf reguleren; je weet hoe je stress kunt verminderen, je nachtrust kunt verbeteren en hoe je meer helderheid en rust in je hoofd en lijf kunt creëren. Meer grip op je leven! Sandra gebruikt daarbij uit haar toolbox: bewustwording met Ontspanningsinstructie van Van Dixhoorn, het zenuwstelsel (jezelf) kalmeren middels de Polyvagaal Theorie en ademhalingsoefeningen volgens de Buteyko Methode.

Informatie of intakegesprek

Wil je meer informatie of wil je graag een gratis en vrijblijvend intakegesprek voeren, neem dan contact met Sandra op telefoon 06-23918810 of via mail info@sandracollin.nl Het Gezondheidscentrum Oosterhout is gevestigd in het verlengde van Broeders Gezondheidswinkel aan de Keiweg 7 in Oosterhout.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing