Wat kan ik eten bij lactose-intolerantie

Wat kan ik eten bij lactose-intolerantie

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Als je last hebt van lactose-intolerantie, kan het eten van zuivelproducten voor flinke buikpijn, krampen en andere ongemakken zorgen. Gelukkig hoef je niet volledig afstand te doen van zuivelproducten. Er zijn namelijk verschillende lactosevrije alternatieven te vinden. In deze blog vertellen we je meer over lactose-intolerantie, de symptomen en welke producten je wel en niet kunt eten.

Wat is lactosevrij?

Lactosevrij betekent dat er geen lactose meer aanwezig is in een product. Lactose is een suiker die van nature in melk en melkproducten zit. Sommige mensen hebben moeite met het verteren van lactose, omdat het enzym lactase in hun lichaam ontbreekt. Hierdoor kan lactose niet goed afgebroken worden en kunnen er vervelende klachten ontstaan.

Klachten bij lactose-intolerantie

De klachten bij lactose-intolerantie kunnen per persoon verschillen. Meestal treden de klachten op na het eten van zuivelproducten. Veel voorkomende symptomen zijn: buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree, winderigheid en misselijkheid. De ernst van de klachten hangt af van de hoeveelheid lactose die je hebt gegeten en de mate van lactose-intolerantie.

Wat kan ik eten bij lactose-intolerantie?

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer lactosevrije producten te vinden. Zo kun je kiezen voor lactosevrije melk, yoghurt en room. Ook zijn er lactosevrije alternatieven voor producten als slagroom, koffiemelk en boter. Als je last hebt van lactose-intolerantie, hoef je niet volledig afstand te doen van zuivelproducten. Er zijn namelijk ook kazen die van nature weinig lactose bevatten. Daarnaast zijn er ook alternatieven voor zuivelproducten, zoals sojamelk, amandelmelk en haverdrink. Deze producten zijn vaak verrijkt met calcium en vitamines om de voedingsstoffen uit zuivel te compenseren. Naast zuivelproducten kun je ook kiezen voor andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium, zoals groene groenten, noten en zaden. 

Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende lactosevrije en alternatieve producten om te bepalen welke het beste bij jou passen. Het uitsluiten van alle zuivelproducten kan leiden tot een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om een evenwichtig en gevarieerd dieet te volgen.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing