Waar is avocado olie goed voor?

Waar is avocado olie goed voor?

29.12.2021 • ( Auteur ) Hélène Melis

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van verschillende oliën? In deze blog wordt namelijk aandacht besteed aan het goed verzorgen van je huid middels oliën. Avocado olie is één van de vele middelen die gebruikt worden bij het verzorgen van je huid, maar de olie heeft ook vele andere kwaliteiten. In deze blog wordt meer duidelijkheid gegeven wat avocado olie doet voor je huid en we geven je meer inzicht in de veelzijdigheid van de avocado olie.

Wat is avocado olie?

Avocado olie is een eetbare olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van avocado's, de vrucht van Persea americana. Met koude persing wordt de olie uit de avocado pitten geperst. De avocado olie heeft een milde en natuurlijke geur en is wat stroperig en geel van kleur. De avocado olie behoort tot de niet-drogende oliën, wat betekent dat de olie een laagje op de huid achterlaat. Avocado-olie bestaat voor 70% uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren, 20% uit verzadigde vetzuren en 10% uit meervoudig onverzadigde vetzuren.

Avocado olie voor de huid

Avocado olie leent zich ideaal voor huidverzorging van onder andere het gezicht. De olie is namelijk rijk aan vitamine A en wordt gezien als een gezond product. Producten met deze vitamine leveren een bijdrage aan het behoud van een normale huid en worden daarom als belangrijk beschouwd voor de huid. De olie voedt, hydrateert en verzacht de huid op natuurlijke wijze. De avocado olie is ook te gebruiken voor maskers en massages. 

Koken met avocado olie

Avocado olie is een veelzijdig product wat ook gebruikt kan worden om lekkere gerechten te koken. De olie is zeer geschikt om mee te koken door de zachte smaak en het hoge verbrandingspunt. Avocado olie kan worden gebruikt om bijvoorbeeld salades, dressings, mayonaise en marinades te maken. Bijkomend voordeel van de avocado olie is dat onder andere groente en fruit beter kunnen worden opgenomen. Door het hoge oliezuurgehalte kan je lichaam namelijk beter carotenoïden opnemen en verwerken.

Avocado olie voor gezonde haren

Avocado olie is een krachtige bron van omega-rijke oliën en antioxidanten voor gezond haar. Het bestaat voornamelijk uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die vocht vasthouden en breuken gladstrijken. De olie kan je op de hoofdhuid aanbrengen zonder je zorgen te maken over opbouw, je haar verzwaren of het verstoppen van je poriën.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op jouw vraag.

Producten

mi-8714193206119
holland-pharma-101941
Avocado olie bio CHI
23,95
Meer informatie
holland-pharma-900622

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.