Kokosolie gezond?

Kokosolie gezond?

01.06.2021 • ( Auteur ) Hélène Melis

Aan kokosolie worden veel positieve gezondheidseffecten toegeschreven. Zo zou het gebruik van kokosolie kunnen helpen bij het afvallen, het verbeteren van je hersenfunctie, het doden van bacteriën, virussen en schimmels en je haar en huid beschermen. Maar hoe komt het dat deze olie als gezond wordt beschouwd?

Kokosolie afvallen

Allereerst zou het gebruik van kokosolie je kunnen helpen met afvallen omdat het de vetverbranding kan stimuleren en je hongergevoel verminderen. Soms wordt er beweerd dat kokosolie ongezond zou zijn omdat het net als vlees, eieren en kaas veel verzadigde vetten bevat. De vetten in kokosolie bestaan echter uit kortere moleculen dan het vet uit de eerdergenoemde producten. Voor het verteren van die kortere moleculen hoeft het lichaam geen gebruik te maken van gal en enzymen en hierdoor worden de vetten eerder opgenomen in je darmen. Die kortere vetzuren zouden er ook voor zorgen dat je vetverbranding gestimuleerd wordt en je minder honger hebt. Je zou minder honger hebben omdat bij het verteren van kokosolie ketolichamen vrijkomen en die ketolichamen je honger stillen.
 
Wil je deze mogelijke positieve effecten ervaren? Bak je voedsel eens in kokosolie in plaats van in olijf- of zonnebloemolie of neem dagelijks een capsule met kokosolie. Hier moet echter wel aan toegevoegd worden dat het belangrijk is gezond en gevarieerd te eten. Kokosolie kan je hierbij helpen, maar variatie is het allerbelangrijkst.

Kokosolie huid

Daarnaast zou kokosolie je huid en haar hydrateren en beschermen. Naast het nuttigen van kokosolie, kun je het middel immers ook als huid- of haarmasker gebruiken. Wanneer je de olie op deze manier gebruikt kan het je droge haar en huid hydrateren én beschermen tegen schadelijke UV-straling. Heb je last van een vette huid of acne? Wees dan voorzichtig met het gebruik van kokosolie op je huid. De vetzuren in kokosolie kunnen er in dat geval voor zorgen dat je poriën verstopt raken.

Vragen?

Heb je nog vragen over kokosolie of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.
 

Producten

8710267730030
holland-pharma-816674
Absolute kokosnootolie 1000 mg Mattisson
17,43 14,80
Meer informatie
8710267730313

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.