Visolie: barstensvol gezonde omega-3 vetzuren

Visolie: barstensvol gezonde omega-3 vetzuren

21.07.2020 • ( Auteur ) Hélène Melis

Eet jij niet voldoende vis? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen, want vis kan niet ontbreken in een uitgebalanceerd dieet. Wanneer je niet voldoende vis binnenkrijgt raden we aan om voedingssupplementen met visolie tot je te nemen. Vis en visolie bevatten namelijk belangrijke visvetzuren als omega-3 die ons lichaam hard nodig heeft.

Visolie omega-3

Het voedingscentrum adviseert om twee keer per week vis te eten. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen vis en vette vis. Vette vis, zoals zalm of sardientjes, bevat namelijk belangrijke visvetzuren als Omega-3. Voorbeelden van omega-3 vetzuren zijn docosahexaeenzuur (DHA), eicosapentaeenzuur (EPA) en alfalinoleenzuur (ALA). De visvetzuren DHA en EPA komen vooral voor in vette vis en ALA komt vooral voor in plantaardige oliën, vlees, brood, linzen en sojabonen. De meeste mensen krijgen te weinig van deze visvetzuren binnen terwijl deze wel belangrijk zijn. Zo is DHA belangrijk voor je hersenen, maar daarover later meer. In principe is het niet zo'n probleem om te weinig DHA binnen te krijgen, je lichaam kan dat namelijk zelf aanmaken uit ALA. Maar veel mensen krijgen ook te weinig ALA binnen om dit om te zetten in DHA. Daarom is het belangrijk om voedingssupplementen te slikken die visolie bevatten.

Voordelen visolie

Visvetzuren hebben een positief effect op verschillende onderdelen van ons lichaam:
 • De hersenen
 • Het hart en bloedvaten
 • De hormoonhuishouding

Waarom visolie?

Het omega-3 vetzuur dat voor onze hersenen het meest van belang is, is DHA. Je hersen-, zenuw- en oogweefsel bestaat voor het grootste gedeelte uit DHA. DHA zorgt voor de regulatie van je leer-, denk- en spraakvermogen, de motoriek, het geheugen, de stemming en je gedrag. Omega-3 vetzuren veroorzaken een toename van het hersenvolume van het gebied dat je gedrag en je gemoedstoestand bepaalt. Zeker voor kinderen zijn visvetzuren belangrijk omdat de groei van de hersenen hierdoor bevorderd worden. Het eten van vette vis heeft ook een positieve invloed op je hart- en bloedvaten. Voldoende omega-3 binnenkrijgen verhoogt namelijk het goede cholesterol HDL en verlaagt het slechte cholesterol LDL. Daarnaast hebben visvetzuren ook een positieve invloed op je hormoonhuishouding. EPA is het vetzuur dat daarvoor verantwoordelijk is en behoort tot de omega-3 vetzuren. EPA is een bestanddeel voor een aantal stoffen die van invloed zijn op de aanmaak van enzymen en hormonen. EPA heeft dus eigenlijk een indirecte invloed op je hormoonhuishouding en -schommelingen tijdens de menstruatie, zwangerschap en de overgang.

Vragen?

Heb je nog vragen over visolie of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Stel een vraag

Anita | dinsdag 15 september 2020 15:44

Goedendag, I.v.m. heftige overgangsklachten is mij geadviseerd om Omega 3 vetzuren te nemen met minimaal 70 procent DHA+EPA. Welk product is hierin aan te bevelen? met vriendelijke groeten,

Klantenservice | dinsdag 22 september 2020 13:50

           Goedemiddag,

Hier wat producten die zouden kunnen:
Biomega 1000
Omega 3 1000
Visolie 50% EPA 25% DHA
          
Met vriendelijke groet,

Klantenservice
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl

s.deekman | maandag 07 september 2020 15:30

Is deze visolie vergelijkbaar met solgar d3 2500iu. Graag uw reactie,dank u Groet Sonja

Klantenservice | dinsdag 08 september 2020 09:05

           Goedendag,

Als u bedoeld de vitamine d3 van golden naturals of de d3 van Solgar dan zijn deze met elkaar te vergelijken.
Het verhaal over visolie is iets heel anders.

          
Met vriendelijke groet,

Klantenservice
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.