Scutellaria: dé snelle verlichting bij hooikoortsklachten

Scutellaria: dé snelle verlichting bij hooikoortsklachten

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Scutellaria, ook wel bluskruid genoemd, biedt verlichting bij het jaarlijks terugkerend ongemak dat hooikoorts heet. Het kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in de Chinese geneeskunde en vermindert typische hooikoortsklachten als jeuk en niezen. Hoog tijd om dit natuurlijke en effectieve medicijn eens uit te lichten. In het voorjaar en in de zomer kunnen we vaker genieten van hogere temperaturen en meer zonuren. Dat genieten gaat helaas niet voor iedereen op, want in deze periode bevat de lucht namelijk veel pollen van bomen en grassen en daar zijn sommige mensen allergisch voor. Het lichaam van mensen met hooikoorts reageert overmatig wanneer het in contact komt met deze pollen.

Hoe werkt scutellaria?

Die overmatige reactie van het lichaam wordt veroorzaakt door het hormoon histamine dat vrijkomt wanneer het lichaam in contact komt met een stof waarvoor het allergisch is. Binnen de homeopathische geneeswijzen wordt scutellaria gezien als een natuurlijk antihistaminicum. Een antihistaminicum zorgt er voor dat de werking van het lichaamseigen histamine geblokkeerd wordt. Naast het feit dat de luchtwegen zich beter kunnen wapenen tegen contact met pollen, toont wetenschappelijk onderzoek aan dat bluskruid ook effectief is bij andere allergieën en dat het algehele immuunsysteem versterkt wordt.

Verkrijgbaarheid scutellaria

Scutellaria is bij ons verkrijgbaar in de vorm van capsules of een tinctuur. In het geval je kiest voor een voedingssupplement raden we je aan om de capsule in te nemen met een glas water tijdens het eten. Heb je moeite met het doorslikken van pillen? Dan raden we je aan om de tinctuur te proberen! Druppel de op de verpakking aanbevolen hoeveelheid druppels in een glas water en drink dit mengsel op. Scutellaria werkt snel: binnen 30 tot 60 minuten verminderen de klachten al! Uiteraard verlossen voedingssupplementen als scutellaria je niet van hooikoorts, maar ze kunnen je klachten wel degelijk verminderen. Net als bij ieder ander voedingssupplement is het ook bij bluskruid belangrijk om te zorgen dat je gezonde voeding binnenkrijgt en producten die allergische reacties veroorzaken te vermijden.

Vragen?

Heb je nog vragen over scutellaria of andere voedingssupplementen? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing