Trage schildklier zorgt voor trage stofwisseling

Trage schildklier zorgt voor trage stofwisseling

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het is een kleine klier in de hals, maar hij heeft een enorme taak: de schildklier. Deze klier verzorgt namelijk de stofwisseling in het lichaam en daardoor heeft hij invloed op alle organen. Sommige mensen hebben last van een trage schildklier en op lange termijn kan dat leiden tot hart- en vaatziekten en botontkalking. Wanneer je een trage schildklier hebt, maakt deze te weinig hormonen aan. Hierdoor gaan andere organen in je lichaam ook te langzaam werken. Zoals hierboven al genoemd is, kan dat verstrekkende gevolgen hebben en daarom is het belangrijk om een traag werkende schildklier op tijd te herkennen.

Symptomen trage schildklier

Een te traag werkende schildklier komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kun je aan de volgende symptomen te herkennen:

  • Vermoeidheid.
  • Het snel koud hebben.
  • Concentratie- en geheugenproblemen.
  • Emotionele vlakheid.
  • Trage hartslag.
  • Droge huid.
  • Breekbare nagels.
  • Pijnlijke en stijve spieren en gewrichten.
  • Gewichtstoename.
  • Een hese stem.
  • Obstipatie.

De klachten die een traag werkende schildklier met zich meebrengt zijn vrij vaag en kunnen bij verschillende ziektes voorkomen. Daarom is het voor een huisarts lastig om direct een diagnose vast te stellen; een aanvullend bloedonderzoek toont de problemen met de schildklier aan. De arts kan vervolgens medicijnen voorschrijven.

Trage schildklier voeding

Wanneer je schildklier te traag werkt is het extra belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Let er vooral op dat je voldoende jodium binnenkrijgt, want het schildklierhormoon wordt onder meer geproduceerd uit jodium. Vooral mensen die geen brood eten moeten opletten of zij geen jodiumtekort hebben: 'gewoon' brood bevat namelijk jodium, maar biologisch of zelfgebakken brood niet. Daarnaast zijn ook eieren, zeewier en zeevis rijk aan jodium.

Trage schildklier supplementen

Wanneer je twijfelt of je voldoende jodium binnenkrijgt, kun je ervoor kiezen om voedingssupplementen te gebruiken die speciaal op de schildklier gericht zijn. Deze bestaan uit natuurlijke elementen waaronder jodium. Ook voor deze supplementen geldt dat het een aanvulling op je voedingspatroon is en geen vervanging van.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Jeanette calendar_today Geplaatst op:

Mijn compliment Helene Melis over het verslag van de trage schildklier werking Heel nuttig om te weten, bedankt. Mijn vraag is of het innemen van dagelijks een jodium tabl. van Lamberts wel goed is in combinatie met de dagelijkse inname van de Thiracs 3 tabletten van 0,025 MG voor mijn trage schildklier. Ik ben met die jodiumsupplement mee gestopt. Teveel jodium inname is toch nooit goed dacht ik, of heb ik het mis?Vervolgens heb jij het ook over brood.. ik eet zo nu en dan uitsluitend spelt volkoren zuurdesembrood van Eko Plaza, zit daar wel jodium in, Helene? En in Wasa vezelrijke knäckebröd? Ook nog een vraag over mijn bloedonderzoek waar de dokter het steeds tevreden mee is, waarom hij telkens op mijn verzoek afwijzend reageert dat het voldoende is om naar de THS en T 4 te kijken. Maar ik vind juist alleen naar T3 te willen kijken, want dat is de hormoon die het lichaam.verzorgt. Heb ik het wel goed aan hem gezegd? Hij vond dat niet nodig! Als je bijwerkingen soms krijg houdt dat niet in dat ik misschien toch geen trage schildklier heb, Helene? Ik ben 80 jaar en mijn overgewicht is met 14 kilo afgenomen. Betekent dat dan niet dat ik af kan zijn van mijn dagelijkse inname van die Thyracs Duo tabletten?Graag zie ik jouw reactie tegemoet. Vast bedankt Groetjes en een fijn week-end toegewenst.

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Goedenavond mevrouw Wattimena,

We hebben inmiddels zowel via de telefoon als via mail uitgebreid contact gehad over al uw vragen met betrekking tot uw gezondheid en wat u daarvoor aan medicijnen in combinatie met vitamines en voedingssupplementen gebruikt.

Groeten Hélène
Broeders Gezondheidswinkel
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing