Huidverzorging op natuurlijke wijze

Huidverzorging op natuurlijke wijze

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Huidverzorging

Er wordt enorm veel geld uitgegeven aan  producten voor huidverzorging zonder dat ze een zinnige bijdrage leveren aan de huid. De cosmetische industrie stelt de huid totaal verkeerd voor. Veel producten voor huidverzorging zijn op basis van chemische stoffen en bewaarmiddelen zoals parabenen. De beste middelen voor een gezonde huid vinden we in de natuur en kosten nauwelijks iets. We bespreken er enkele.

Aloë vera

Snijd het verse blad open en gebruik het geleiachtig plantensap bij verwondingen en zonnebrand. Om psoriasis te behandelen wordt het verse sap met zalf vermengd. Niet te gebruiken bij contactallergie.

Amandelolie

Amandelolie is een uitstekende olie bij het behandelen van een te droge huid. Smeer de olie zachtjes uit en laat hem helemaal indringen. Na een reinigend masker waarbij de vetlaag van de huid gedeeltelijk wordt weggenomen, is het goed de huid met amandel- of arganolie in te smeren.

Honing

Honing is een uitstekend middel om wonden te behandelen, werkt antibacterieel en laat geen littekens achter. Honing heeft dezelfde zuurgraad als de huid en houdt ze in een uitstekende toestand. Helpt goed bij gebarsten lippen en trekt vocht in de hoornlaag en maakt deze zacht.

Kamillethee

Kamille is een huidvriendelijk kruid en kent veel toepassingen. Bereid een kruidenthee door een koffielepeltje kamillebloemetjes gedurende 10 minuten in een kopje heet water te laten trekken. Warme kamillethee kan men drinken en heeft een inwendige werking op de huid, maar ook op het verteringsstelsel. Gebruik een koude kamillethee als natte kompres. Dompel een katoenen doek in de koude kruidenthee,wring hem lichtjes uit en breng hem aan op de huid. Dek dit het liefste af met een droge doek. Kamillethee kunt u warm of koud toepassen bij natte eczeem, etterende wonden, zonnebrand of insectenbeten.

Kokosolie

Kokosolie heeft bij kamertemperatuur een vaste vorm, maar wordt olieachtig door lichaamstemperatuur. We gebruiken koud geperste olie van biologische kwaliteit. Kokosolie is aan te bevelen bij tepelkloofjes bij borstvoeding, het behandelen van het haar en het tegen de kou beschermen van de huid. Het mag niet gebruikt worden bij acne omdat kokosolie te vettig is.

Reinigend huidmasker

Om de gezichtshuid te reinigen, zoals bij puisten, gebruiken we een kleimasker met zijn sterk trekkende werking. Bij steenpuisten is een lijnzaadmasker aan te bevelen. Een reinigend masker zal men afwisselen met een voedzaam masker zoals een eigeel-, honing- of stuifmeelmasker.

Ui

Een doorgesneden ui is goed tegen jeuk bij insectenbeten, werkt antibacterieel bij infecties en remt bindweefselwoekeringen af bij littekens. De ui staat bekend om zijn sterke geur door zwavelhoudende verbindingen en etherische oliën. Werkt bijzonder goed bij een verstopte neus of verkoudheid. Snijd de ui in vier stukken en leg deze op het nachttafeltje naast het bed. Een nacht is meestal voldoende voor een goed resultaat.

Zure zeep

Bij een droge huid gebruikt men geen zeep omdat die alkalisch is en de vetlaag van de huid nog meer aantast. Gebruik een zure zeep, ook 'zeep zonder zeep' genoemd en smeer regelmatig de huid in met amandel- of arganolie. Sommige huidspecialisten bevelen een vethoudende crème, zalf of liplotion aan.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing