Multivitamine kind: goede aanvulling op voedingspatroon

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is de basis voor een goede gezondheid. Het zorgt voor een goede weerstand en verkleint de kans op ziek worden. Toch kan je lichaam of dat van je kind behoefte hebben aan wat extra vitaminen en mineralen. Het slikken van een multivitamine is dan een goede toevoeging aan je voedingspatroon.

Multivitamine kind

Met een 'normaal' voedingspatroon zou je in principe voldoende vitaminen en mineralen binnen moeten krijgen. Tegenwoordig zijn steeds meer deskundigen van mening  dat iedereen toch te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Wij van Broeders sluiten ons daarbij aan. Het slikken van een multivitamine is een goede aanvulling op de gezonde voeding. Zo lang je je houdt aan de dagelijkse dosering van een multivitamine kan dit nooit schade veroorzaken.

Ieder mens is verschillend en de een is sneller ziek dan de ander. Ben je snel ziek dan is, naast een gezonde voeding, het slikken van een multivitamine aan te raden. Dit geldt zeker voor kinderen. Vooral in de herfst en winter is dit een goed plan. Je lichaam krijgt minder vitaminen en mineralen binnen en daar kan het slikken van een multivitamine zeker bij helpen. Probeer eens de producten van Vitals, Vitalize of Golden Naturals.

Vitamine D kind

Kinderen jonger dan vier jaar hebben, ongeacht wat voor voeding ze binnenkrijgen, altijd behoefte aan extra vitamine D. Deze vitamine is namelijk belangrijk voor het krijgen van sterke botten en tanden, maar ook onmisbaar voor goed werkende spieren en het immuunsysteem. Zonlicht is verreweg de belangrijkste bron van deze vitamine, maar ook in voedsel als vette vis, eieren en vlees is deze bouwsteen te vinden. Kinderen onder de vier jaar halen dit nog niet genoeg uit voeding en ook hun huid maakt nog niet voldoende vitamine D aan.

Voor iedereen geldt een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 10 microgram per dag. Omdat de groei voor kleine kinderen van levensbelang is, komt er voor hen nog eens 10 microgram bovenop. Het slikken van supplementen is een prima manier om aan deze hoeveelheid te voldoen. Of dit in de vorm van pilletjes of druppels gebeurt, maakt niet uit.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel