Wat helpt tegen stress?

Wat helpt tegen stress?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Tips voor natuurlijke medicijnen en vitamines

Stress is iets wat iedereen wel eens ervaart. Bij de een is het stress op het werk of door een thuissituatie, terwijl een ander al stress krijgt van een vakantie. We geven in deze blog handige tips bij stress in het algemeen en delen onze kennis over natuurlijke homeopathische middelen tegen stress.

Oorzaken van stress

Om stress aan te pakken is het goed om eerst te kijken naar de achterliggende oorzaken. Er zijn vele vormen van stress, waarbij dit de veelvoorkomende vormen zijn: stress op het werk, stress in het dagelijks leven en stress vanuit uzelf. Bij stress op het werk heeft u bijvoorbeeld last van een hoge werkdruk, of heeft u het niet meer naar uw zin. In het dagelijks leven kan dit bijvoorbeeld stress zijn om relaties, verhuizingen,  of financiële problemen.

Handige tips bij stress

We hebben enkele handige algemene tips voor u op een rijtje gezet, ter verlichting van uw stressklachten:

  • Ten eerste, stop met multitasking. Bepaal welke dingen belangrijk zijn en maak een planning.
  • Laat ook bewust uren vrij in uw agenda. Iedereen is altijd druk, terwijl even niets doen juist zo belangrijk is wanneer u stress ervaart.
  • Durf ‘nee’ te zeggen. Kies voor uzelf en probeer het niet iedereen altijd naar hun zin te maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het werk, maar ook bij afspraken met vrienden waar u tegenop ziet.
  • Zorg goed voor uzelf! Een gezonde levensstijl met sporten, genoeg uren slaap en goede voeding is de basis tegen stress.
  • Zorg dat uw dagen structuur hebben. Maak een prioriteit in uw activiteiten, niet alles hoeft direct of dezelfde dag te worden opgepakt.
  • Wees niet altijd bereikbaar. Zeker met mobiele telefoons en social media is iedereen altijd en overal bereikbaar. Dit geeft ook een soort van ‘druk’. Zet uw telefoon en elektronische apparaten dan ook regelmatig even helemaal uit. Minder prikkels zorgen voor minder stress in uw leven.

Homeopathische middelen tegen stress

Anti-stress tabletten? Anti-stress massage olie? Of toch liever anti-stress olie? Er zijn veel verschillende soorten homeopathische middelen tegen stress. Een populaire keus in onze webshop zijn producten op basis van de Ashwagandha. Dit kruid wordt al duizenden jaren gebruikt en wordt ook wel het ‘koninklijke kruid’ genoemd. Het ondersteunt bij acute en chronische stress en stress gerelateerde klachten zoals angst, rusteloosheid en depressie. Ook diverse producten van Nervo zijn natuurlijke rustgevers, die helpen bij stress. Deze homeopathische middelen tegen stress in combinatie met onze handige tips helpen zeker om uw stress effectief aan te pakken.

Het effect van vitamines bij stress

Om goed te functioneren heeft uw lichaam verschillende mineralen en vitaminen nodig. Juist in stresssituaties kan uw lichaam wat extra’s gebruiken, omdat de goede stoffen dan net wat sneller verbruikt worden. Er zijn diverse vitamines die bijdragen aan het verlagen van stressklachten. Vooral vitamine B producten helpen hierbij, voornamelijk vitamines B1, B3, B5 en B8 zijn effectief bij angst en stress. Ook de bekende vitamine C zorgt voor een afname van de stressreacties in uw lichaam.

Vragen of advies over stress klachten?

Wilt u meer weten over wat nu echt helpt bij stress? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer. Heeft u zelf nog handige tips bij stress klachten? Deel ze dan met ons in de reacties hieronder.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Sandra calendar_today Geplaatst op:

Heeft het meerwaarde om dagelijks magnesium te gebruiken? Gebruik nu dagelijks vitamine D3 maar wil ook magnesium gaan gebruiken. Heb ook last van droge exceem achtige huid en soms last van stress periode.

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Goedendag magnesium heeft zeker een meerwaarde.
Ik zou wel voor de verbinding glycinaat dan kiezen.
Magnesium, het sleutelelement van de bio-energie, katalyseert talrijke enzymatische reacties. Een tekort ervan kan leiden tot grotere adrenaline- en noradrenalinesecreties, die een verhoogde alarmreactie veroorzaken. In het centraal zenuwstelsel controleert magnesium aan fysiologische concentraties de activiteit van de NMDA (N-Methyl-D-Aspartate)-receptoren. De activatie ervan is verantwoordelijk voor de LTP (Long Term Potentialisation). Een lagere controle van de NMDA-receptoren verklaart gedeeltelijk de nerveuze hyperactiviteit die vastgesteld wordt bij magnesiumtekort. Magnesium is ook belangrijk voor de controle van de spiersamentrekking. Naast de functies die de neuromusculaire prikkelbaarheid ondersteunen, speelt magnesium ook een rol bij het opnemen van actieve vormen van B-vitaminen.
Magnesiumglycinaat is een organisch zout. Organische zouten worden beter geabsorbeerd dan minerale zouten.

Verpakking: 90 tabletten

Onderstaande referenties vermelden dat magnesium een goede slaap kanbevorderen, de zenuwfunctie ondersteunen, de mentale tonus optimaliseren, helpen bij het behouden van een intern evenwicht, de spierontspanning en het botmetabolisme ondersteunen. De toediening ervan is nuttig in de premenstruele periode.

Met vriendelijke groet,
Helene
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing