Wat te doen bij prostaatklachten?

Last van prostaatklachten? Oorzaken, tips en behandeling

Vaker moeten plassen? En gaat dit ook nog eens moeilijker, is de straal zwakker en kunt u soms niet helemaal uitplassen? Dit zijn duidelijk de symptomen van een vergrote prostaat. Een groot deel van de mannen boven de 45 jaar krijgt met dit vervelende probleem te maken. We vertellen je in dit blog meer over de oorzaken, tips voor een gezonde prostaat en delen onze kennis over natuurlijke prostaat medicijnen.

Oorzaken van vergrote prostaat

Er zijn twee oorzaken die een vergrote prostaat veroorzaken: leeftijd en aanleg. De kans op een vergrote prostaat stijgt met de jaren, waarbij we vaak de eerste klachten zien bij mannen vanaf 45 jaar. Door een vergrote prostaat kunnen plasproblemen ontstaan. Hierdoor krijgt u last van bijvoorbeeld een zwakkere plasstraal, een overactieve blaas, moeilijker plassen, ongewenst urineverlies en regelmatige blaasontstekingen.

Tips voor een gezonde prostaat

Prostaatklachten zijn lastig te voorkomen, omdat de bovenstaande oorzaken niet te beheersen zijn. Wel zijn er zaken waar u op kunt letten, op het gebied van voeding en levensstijl om uw prostaat in optimale conditie te houden. We geven u graag enkele handige tips:

  • Eet veel groenten en fruit. Deze bevatten van nature veel ontstekingsremmende stoffen zoals antioxidanten. Blauwe bessen, frambozen, aardbeien en granaatappels bevatten veel antioxidanten. Ook tomaten en broccoli dragen bij aan een gezonde prostaat, door het pigment lycopeen dat voor een gunstig effect zorgt.
  • Eet gezonde en vetvrije voeding. Kies vaker voor gezonde vetten die voorkomen in avocado’s, noten, vette vis en olijfolie. Vermijd daarentegen cafeïne en kruidig eten.
  • Wist u dat ook groene thee bijdraagt aan een gezonde prostaat? Door de beschermende stoffen in deze thee zorgt dit voor een positief effect.
  • Niet alleen voeding draagt bij aan een gezonde prostaat. Ook beweging is een belangrijke factor die meespeelt bij prostaat klachten. Mannen die regelmatig sporten hebben minder kans op prostaatklachten op latere leeftijd.
  • Matig uw alcoholgebruik. Alcohol irriteert het weefsel in de blaas, waardoor plasklachten verergeren. Wanneer u alcohol wilt drinken is rode wijn een goede keuze, door de beschermende antioxidanten in rode wijn kunt u de kans op prostaatkanker zelfs verkleinen.

Met deze tips voor uw prostaat kunt u zelf aan de slag om uw prostaat in goede conditie te houden.

Homeopathische prostaat pillen

Er zijn diverse natuurlijke middelen die helpen bij de ondersteuning van uw prostaat. Deze zijn vaak verkrijgbaar in de vorm van prostaat pillen, op basis van mineralen en bestandsdelen uit kruiden. Een plant die bekend staat om zijn prostaat verkleinende effecten is de zegepalm. Ook preparaten van de brandnetelwortel en pompoenpitten zorgen voor minder klachten bij het urineren.

In natuurlijke prostaat medicijnen wordt vaak een combinatie opgenomen van deze kruidenextracten. Zo heeft u vaak ook al aan één capsule per dag voldoende. Prostaat medicijnen in combinatie met een gezonde levensstijl kunnen u al van een hoop vervelende klachten afhelpen.

Vragen of advies over prostaat klachten?

Wilt u meer weten over de behandeling van een vergrote prostaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer. Heeft u zelf nog goede ervaringen met prostaat medicijnen of andere middelen? Deel ze dan met ons in de reacties hieronder.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel