Wat te doen bij moeilijke stoelgang?

Wat te doen bij moeilijke stoelgang?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een ‘normale’ stoelgang varieert van persoon tot persoon. Iedereen heeft wel eens last van een verstoorde stoelgang, bijvoorbeeld op vakantie wanneer u andere dingen eet dan normaal gesproken. Wanneer u hier al een langere tijd last van heeft, is het tijd om hier iets aan te doen. Wij geven u handige tips voor het verbeteren van de stoelgang.

Oorzaken van moeilijke stoelgang

Een moeilijke stoelgang noemen we ook wel obstipatie of verstopping. Meestal is er geen lichamelijke oorzaak voor verstopping. Wanneer u veel moeite heeft om naar de wc te gaan heeft dit vaak iets met uw levensstijl te maken. De meest voorkomende oorzaken hebben iets te maken dat u bepaalde dingen te weinig doet: te weinig vezels, te weinig vocht en te weinig beweging. Daarnaast kunnen ook aanleg, medicijnen en psychische factoren zoals stress en spanning een rol spelen.

Tips voor verbeteren stoelgang

We geven u graag enkele handige tips mee ter bevordering van uw stoelgang:

  • Beweegt u weinig op een dag? De darmen worden dan te weinig gestimuleerd waardoor er verstopping kan ontstaan. Zorg dus voor voldoende lichaamsbeweging. Ga bijvoorbeeld een klein rondje wandelen na het avondeten. Dit kan al een wereld van verschil betekenen!
  • Wist u dat een tekort aan vezels een veelvoorkomende reden is voor een moeilijke stoelgang? Vezels houden de massa in de darm soepel en zorgen voor een goede doorstroom. Producten die veel vezels bevatten zijn groente, fruit, aardappelen, brood, ontbijtgranen en noten.
  • Voldoende drinken bevordert uw stoelgang, doordat de eerdergenoemde vezels beter worden opgenomen in het lichaam. Zorg dat u altijd een flesje water in de buurt heeft staan.
  • Tot slot, is uw toiletgedrag ook van invloed op de stoelgang. Probeer de ontlasting niet te lang uit te stellen, dit kan leiden tot een verstopping van de darmen.

Met deze stoelgang tips kunt u zelf aan de slag om zo snel mogelijk uw klachten te verminderen.

Homeopathische middelen stoelgang bevorderen

Naast onze tips voor het bevorderen van de stoelgang zijn er diverse natuurlijke middelen die u hier een handje bij helpen. Wist u dat er zelfs stoelgang theezakjes zijn? Zo stimuleert u op een natuurlijke manier uw stoelgang. Daarnaast werken ook zogenaamde psylliumvezels erg goed. Deze vezels laten de ontlasting meer water opnemen, wat de stoelgang stimuleert. Een tot tweemaal per dag een theelepel vlak voor de maaltijd in een groot glas water en u merkt binnen enkele dagen al resultaat op. Door een combinatie van deze natuurlijke middelen voor de stoelgang en onze 4 handige tips zal dit binnen korte tijd resulteren in een betere stoelgang.

Vragen of advies over moeilijke stoelgang?

Wilt u meer weten over een moeilijke stoelgang en wat u eraan kunt doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer. Heeft u zelf nog handige tips om de stoelgang te bevorderen? Deel ze dan met ons in de reacties hieronder.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Johan Buyse calendar_today Geplaatst op:

ik heb probleem met naar het toilet gaan. Ik neem elke morgen twee rijpe zepri kiwi' en om de twee dagen een zakje movicolom in de morgen voor het ontbijt. Daarbij neem ik nog olijfolie op een snee volkorenbrood .'smorgens eet ik enkel drie neetjes volkoren brood met een snee zoetekoek en enkele droge vijgen.In de loop van de dag drink ik minstens 1 liter thee en water.Nog altijd heb ik last om om naar het toilet te gaan. K&n je mij verder helpen?

question_answer Klantenservice van Broeders calendar_today Geplaatst op:
Beste , U kunt dit eventueel nog aanvullen met psylliumvezels. Wel belangrijk is om voldoende vocht te drinken op een dag.
Met vriendelijke groet,

Klantenservice van Broeders

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing