Last van griep of verkoudheid? Zo komt u er vanaf!

Last van griep of verkoudheid? Zo komt u er vanaf!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

We kennen het allemaal: een pijnlijke keel, een verstopte neus, hoesten, koorts en een algeheel gevoel van niet fit zijn. Dit gaat natuurlijk over verkoudheid en griep. We geven u enkele handige tips hoe u een verkoudheid voorkomt en wat u moet doen als u er al last van heeft.

Verkoudheid of griep?

De symptomen van griep en verkoudheid lijken op elkaar, maar bij griep zijn de klachten over het algemeen heviger. Bij een verkoudheid heeft u vooral last van een loopneus of verstopte neus, pijnlijke keel, hoesten, hoofdpijn en oorpijn. Bij griep komen daar vaak nog symptomen zoals koorts, koude rillingen, vermoeidheid en spierpijn bovenop.

5 handige verkoudheid tips

Gelukkig zijn er dingen die u kunt doen om minder last te hebben van een verkoudheid. We geven u enkele handige verkoudheid tips:

  • Onze eerste tip is ook gelijk de belangrijkste: zorg voor voldoende rust. Uw lichaam is druk bezig met de strijd tegen virussen en kan dus alle energie gebruiken.
  • Was uw handen vaker en gebruik papieren zakdoekjes. Gooi deze direct daarna weg. Zo is de kans dat u andere besmet ook kleiner.
  • Heeft u weinig smaak of geen trek in eten? Kies dan voor licht verteerbaar voedsel zoals soep en rijst, vooral kippensoep is een echt wondermiddel. Vermijd daarnaast vet eten en alcohol.
  • Ook is hydratatie erg belangrijk. Drink voldoende water, zo geeft u uw lichaam de kans om het overtollige slijm af te voeren.
  • Daarnaast zijn er duizend-en-een middelen die tijdelijk helpen bij keelpijn en een verstopte neus. Denk aan honing, keelsnoepjes, neusspray, vitamine c en een stoombad.

Met deze verkoudheid tips kunt u zelf aan de slag om zo snel mogelijk uw klachten te verminderen.

Homeopathische middelen tegen verkoudheid

Antibiotica helpen niet tegen een verkoudheid. U kunt de symptomen van een verkoudheid verzachten, maar dit kost u hoe dan ook altijd enkele dagen. Het is beter om een verkoudheid te voorkomen, door uw weerstand te verhogen gedurende het jaar. Een bekend homeopathisch middel voor een betere weerstand is het plantenextract echinaforce. Echinaforce is verkrijgbaar in tablet- en druppelvorm en stimuleert het immuunsysteem. Ook producten die rijk zijn aan antioxidanten zoals vlierbes, rozenbottel en zwarte bes helpen bij het verhogen van uw weerstand. Een concentraat van deze natuurlijke mix vindt u bijvoorbeeld in het product Imuno-Strenght. Door een combinatie van deze homeopathische middelen tegen verkoudheid en onze 5 handige tips bent u er zo weer bovenop!

Vragen of advies over verkoudheid- of griepbehandeling?

Wilt u meer weten over verkoudheid of griep en wat u eraan kunt doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer. Heeft u zelf nog handige tips bij een verkoudheid of griep behandeling? Deel ze dan met ons in de reacties hieronder

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing