Buikpijn? Kies voor de natuurlijke oplossing!

Buikpijn, iedereen heeft er wel eens een keer last van. De buik loopt van de onderkant van de ribbenkast tot aan de schaamstreek of de liezen. Heb je pijn in dit gebied dan is er sprake van buikpijn. Er zijn veel verschillende vormen van buikpijn. Het merendeel hiervan is onschuldig en gaat binnen een paar dagen vanzelf over. Toch kan dit erg vervelend zijn. Zeker als je naast pijn in de buik ook last hebt van andere klachten als diarree, misselijkheid of pijn in je rug. Dit zijn allemaal klachten die vaak samen komen met buikpijn.

Buikpijn of -krampen

Naast buikpijn kun je ook last hebben van buikkrampen. Wanneer heb je dan last van krampen en wanneer is het 'normale' buikpijn. Bij pijn in de buik is er sprake van een constante pijn ergens tussen de slokdarm en de anus. Bij buikkrampen is de pijn er niet continu, maar is deze af en toe aanwezig. Het voelt alsof je buik enkele seconden echt samentrekt van de pijn. Stress kan een oorzaak zijn van het krijgen van krampen, maar ook de menstruatie kan dit met zich meebrengen. Als de krampen te lang aanhouden is het verstandig om een arts te raadplegen.

Aanpassen leefstijl

Als je regelmatig last hebt van maag- of darmklachten kan het zijn dat het slim is om je leefstijl aan te passen. Je manier van leven is vaak van invloed op zaken als buikpijn. Zo hebben stress, roken en je eetgedrag een behoorlijke invloed op maag- of darmklachten. Daarom is het belangrijk om genoeg te ontspannen, voldoende tijd te laten tussen het nuttigen van een maaltijd en het naar bed gaan, niet te veel kruidige en vette voeding te eten en om goed op je eten te kauwen (hierdoor activeer je je spijsvertering).

Bij pijn in de buik zijn er genoeg geneesmiddelen te krijgen die je klachten verminderen. Toch hoef je niet gelijk naar medicijnen te grijpen. Zo zijn er ook verschillende voedingsmiddelen die je maag tot rust brengen:

  • Banaan
  • Honing met kaneel
  • Appelazijn
  • Aloë Vera
  • Soda

Ook zaken als het nemen van een warme douche, het drinken van rooibosthee of een aantal glazen lauw water zouden je kunnen helpen bij pijn in de buik.

Homeopathische oplossingen

Naast de bovengenoemde adviezen zijn er ook veel homeopathische geneesmiddelen die je van je buikkrampen af kunnen helpen. Zo zorgen de natuurlijke druppels van Iberogast ervoor dat de beweging van maag- en darmspieren gereguleerd wordt en je spijsvertering normaliseert. Ook de Boldocynara druppels van A. Vogel ondersteunen je spijsvertering door middel van natuurlijke bestanddelen als artisjok, mariadistel en paardenbloem. Hou je niet van druppels? Je kunt ook kiezen voor de Okugest tabletten van VSM dat de werkzame bestanddelen Afrikaanse Godenboom en Witte nieswortel bevat.

Heb je nog vragen omtrent buikpijn of -krampen? Voel je vrij om deze te stellen aan een van onze specialisten.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel