Ben je benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?

Dan ben je welkom bij de gratis inloop zaterdag 16 juni 2018 om al je vragen voor te leggen aan Monique van Eijnatten, gecertificeerd hypnotherapeut.

Ik heb ruime ervaring in de therapeutische begeleiding van mensen in hun proces naar meer welzijn, gezondheid, meer succes en geluk.
In hypnotherapie praten we niet alleen over je probleem. We maken gebruik van hypnose om contact te maken met het vindingrijke positieve onbewuste om dieperliggende oorzaken op te lossen, waardoor klachten of problemen verminderen of oplossen.

Hypnotherapie geeft ruimte aan het Zelf oplossende vermogen en de Geest-Lichaam heling.

Gratis Inloop:

zaterdag 16-06-2018
Tussen 10.00u en 15.00u
Gezondheidscentrum, Mathildastraat 5B of
via Broeders Gezondheidswinkel, Keiweg7 Oosterhout

Aanmelden via
info@moniquevaneijnatten.nl

Voor meer informatie over Monique van Eijnatten
Hypnotherapie & Coaching:
www.moniquevaneijnatten.nl
www.gezondheidscentrumoosterhout.nl

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
 • Mirjam van Gasteren
  Mirjam van Gasteren (8 Juni 2018 om 10:30)

  Heeft hypnotherapie eventueel zin bij een chronische anorexia nervosa patient?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Hypnotherapie is zeker een effectieve en passende manier om anorexia te veranderen.

   Anorexia betekent dat er een allesoverheersende angst is om dik te worden, waardoor het systeem er alles aan doet om dit te bereiken. Het neemt je leven over. Maar anorexia is een symptoom. Dus een therapie alleen gericht op het aankomen of meer eten is vaak gedoemd te mislukken. Anorexia houdt mee in dan het leren omgaan met eten en schoonheidsidealen.
   Eetstoornissen, zoals anorexia, ( en andere emotionele onrust) hebben hypnotische kenmerken. De starre focus op voeding…(of juist het niet innemen van voeding) is zo eenzijdig, dat mensen andere aspecten van het leven om hen heen niet meer opmerken.

   De eetgewoonte anorexia heeft wel wat overeenkomsten onder andere: controle houden, grote mate van perfectionisme, veel onrust en spanning in lichaam, een niet realistische kijk op zichzelf, moeilijk kunnen omgaan met pijnlijke gevoelens, grote verantwoordelijkheid dragen etc.
   Het is belangrijk om te beseffen dat ieder individu zijn eigen oorzaak heeft van het starten van dat anorexia patroon. De oorzaak ligt vaak vroeg in het leven of zelfs voor de geboorte of misschien is er iets doorgegeven van generatie op generatie. Het is alsof iemand emotioneel is blijven hangen in een bepaalde tijd en zich niet geheel heeft kunnen ontwikkelen.
   Via hypnotherapie kan je het inzicht op de eetgewoonte vergroten. De realisatie dat bepaalde patronen die je als negatief hebt gelabeld meer positief en dienend zijn voor je en dat juist het anorexia patroon, dat vaak hoog gewaardeerd wordt in een ander daglicht komt te staan. Deze realisatie is vaak het begin van het proces van verandering, om uit de greep van anorexia te raken.

   Bij een hypnotherapeutische behandeling ga je andere manieren ontdekken en aanleren om bepaalde behoeften te vervullen en hoe om te gaan met je emoties. Manieren die niet schadelijk zijn voor jezelf en je omgeving.
   We focussen we ons op het ontwikkelen van meer passende denkstijlen. En het gebruik van hypnose is een manier om nieuwe, gezondere, minder extreme op zichzelf gerichte ideeën en gedragingen aan te leren. En om de negatieve hypnotische grip van anorexia losser te maken.

   Reageren
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel