Ben je ook benieuwd naar je eigen cholesterolgehalte?

We weten allemaal dat ons cholesterolgehalte niet te hoog mag zijn; een waarde boven de 5 is al verhoogd. Maar wist je ook dat een te hoog cholesterolgehalte de grootste risicofactor is voor hart- en vaarziekten?

Cholesterol is echter wel een belangrijk én onmisbare stof, die voor het grootste deel wordt geproduceerd in de lever uit verzadigde vetten uit voeding. De lever zorgt voor de balans tussen de hoeveelheid cholesterol die de lever maakt en het cholesterolgehalte in het bloed. Roken, weinig lichaamsbeweging en een eetpatroon met veel verzadigde vetten kunnen dit evenwicht verstoren. Andere risicofactoren zijn overgewicht, roken en erfelijke aanleg.

Kortom; het is essentieel om je cholesterol goed in de gaten te houden en zo o.a. het gebruik van cholesterolverlagers (statine) te voorkomen. Deze medicijnen kunnen als nadelig effect veel vervelende bijwerkingen hebben, zoals duizeligheid, spierklachten, misselijkheid en volgens een recente Britse studie zelf spierontstekingen en nier- en leverfalen.

Ga preventief te werk met meer lichaamsbeweging en een aangepast voedingspatroon eventueel in combinatie met de juist supplementen. Verandering van leefstijl doet wonderen!

Ben je ook benieuwd naar je eigen cholesterolgehalte?

Op woensdag 9 mei van 10:30 tot 16:00 uur kun je bij Broeders Gezondheidswinkel, terecht voor een cholesterolmeting. S.v.p. vooraf aanmelden, de kosten bedragen €5,- per persoon.

Maak telefonisch een afspraak op 0162-453223 of mail naar info@broedersgezondheidswinkel.nl

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel