Groenlipmossel de natuurlijke ontstekingsremmer

De groenlipmossel is een bijzondere mosselsoort. Niet alleen omdat hij alleen in het schone water van de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland kan overleven of een groene schelp heeft, maar vooral omdat hij helpt tegen allerlei verschillende gewrichtsklachten. Vandaar dat de groene mossel een populair ingrediënt is in verschillende producten die je van je gewrichtsklachten af moeten helpen.

Wat zit er in?

De groenlipmossel bestaat uit verschillende componenten die allen een ontstekingsremmend effect hebben. Zo bevat de unieke mossel Omega-3 en furaanvetzuren. Deze vetzuren worden omgezet door het enzym COX-2 waardoor de ontsteking vermindert. Een andere component van deze unieke mosselsoort zijn de glycosaminoglycanen. Deze bouwstoffen helpen bij het herstel van beschadigd kraakbeen. Eiwitten completeren de andere natuurlijke bestanddelen en deze remmen de ontstekingscytokinen die de ontsteking versterken.

Tegen welke klachten helpt het?

De groenlipmossel helpt klachten verminderen bij de de volgende gewrichtsklachten:

 • Artrose
 • Reumatoïde artritis
 • Poly-artrose
 • Fibromyalgie
 • Jicht, artritis psoriatica en de ziekte van Bechterew
 • Frozen shoulder en slijmbeursontsteking
 • Syndroom van Sjögren
 • Lage rugklachten

Bij de bovengenoemde klachten zou een arts in eerste instantie ontstekingsremmende pijnstillers (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs) voorschrijven. Diclofenac en Ibuprofen zijn voorbeelden van deze NSAID's. Het nadeel van deze pijnstillers is dat ze vervelende bijwerkingen kunnen hebben. Zo kun je er allerlei maagproblemen van krijgen. De groenlipmossel geeft geen nare bijwerkingen en is daarom een goed alternatief.

Naast hulp bij gewrichtsklachten zou het ook de volgende positieve effecten hebben:

 • Het bestrijdt van veroudering
 • Het houdt de hersenen en het hart gezond
 • Het bevat vitaminen en mineralen
 • Het is goed voor de luchtwegen

Vloeibare groenlipmossel

Groenlipmossel is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo zijn er capsules, tabletten en vloeistoffen die de Nieuw-Zeelandse mossel bevatten.  Vloeibare groenlipmossel zorgt voor het beste resultaat, omdat vloeistoffen gemakkelijker door het lichaam opgenomen worden. De gehele mossel wordt dan zonder verhitting omgezet in een vloeibare stof waardoor er geen ingrediënten verloren gaan.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel