Curcumine ontstekingsremmend specerij

Curcumine ontstekingsremmend specerij

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Curcuma is een specerij dat de laatste tijd zeer in opkomst is. Niet zozeer als kleur- of smaakstof in currygerechten, maar vooral als geneesmiddel. Supplementen met curcuma liggen in steeds meer natuur- en gezondheidswinkels. Curcumine, de gele kleurstof in het middel, heeft een ontstekingsremmende werking en helpt bij verschillende klachten. Curcumine:

  • Remt ontstekingen
  • Is een antioxidant
  • Houdt hersenen gezond
  • Anti-tumor werking
  • Helpt bij reumatische aandoeningen

Natuurlijke ontstekingsremmer

Curcumine heeft een ontstekingsremmende werking die vergelijkbaar is met verschillende medicijnen. Wetenschappers gaan er steeds vaker van uit dat chronische ontstekingen een belangrijke rol spelen vrijwel alle welvaartsziekten. Denkt hierbij aan hart- en vaatziekten, kanker, Alzheimer, artrose en reumatoïde artritis. Het behandelen van deze ontstekingen zou preventief kunnen werken tegen het ontstaan van deze aandoeningen.

Verhoogt antioxidant-vermogen van het lichaam

Laten we beginnen bij vrije radicalen. Dat zijn agressieve moleculen die de belangrijkste oorzaak zijn van welvaartsziekten. Antioxidanten maken deze vrije radicalen onschadelijk. Curcumine is zo’n antioxidant die helpt om de explosieve toename van vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren. Daarnaast stimuleert de specerij het eigen antioxidant-systeem van het lichaam.

Beschermt tegen ontstaan hersenaandoeningen

Neuronen of zenuwcellen zijn de belangrijkste bouwstenen van het zenuwstelsel. In onze hersenen zitten circuits van zenuwcellen die lichaamsfuncties regelen en het denkvermogen aansturen. In sommige delen van ons brein kunnen neuronen zich vermenigvuldigen. Dit gebeurt door een soort groeihormoon  voor de hersenen (BDNF). Curcumine stimuleert de aanmaakt van dit groeihormoon en hierdoor zou het beschermen tegen hersenaandoeningen.

Mogelijke anti-tumorwerking curcumine

Curcumine zou oneindige celdeling en de vorming van bloedvaten in een tumor remmen. Daarnaast stimuleert de stof antigroeifactoren die aanzetten tot celdood van afwijkende cellen. Hierdoor zou het mogelijk kunnen helpen om kanker te voorkomen. Hier lopen echter nog vele onderzoeken naar.

Helpt bij artrose en reumatische aandoeningen

Door de ontstekingsremmende werking van curcumine helpt het bij artrose en reumatische aandoeningen. Patiënten zouden bij inname van de stof minder last hebben van ochtendstijfheid en gewrichtszwelling. Aangetaste gewrichten kunnen beter bewogen worden. Wilt u advies over curcuma dan kunt u contact met ons opnemen of langskomen in de winkel.Bron: RTL Nieuws

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline c de valk calendar_today Geplaatst op:

is curcumine het zelfde als korf met puntjes op de O.iK KREEG het uit turkije maar weet niet wat het is.. Het is ook okergeel poeder.

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Curcuma is ook een okergeel poeder. Ik weet natuurlijk niet wat u heeft.

Met vriendelijke groet,
Helene
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing