Suiker: de verslavende dikmaker

Suiker: de verslavende dikmaker

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Suikers, we eten ze allemaal en in veel gevallen zelfs te veel. Een gemiddelde volwassene in ons land eet gemiddeld 70 gram suiker per dag. Dit komt neer op ongeveer 20 theelepels. Het klinkt ontzettend veel en dan hebben we het alleen nog maar over geraffineerde suikers gehad. Dat zijn suikers die toegevoegd zijn aan ons voedsel. Natuurlijke suikers in groente en fruit tellen we nog niet eens mee. Vroeger was suiker een luxeproduct. Zo’n 200 jaar geleden aten mensen maar 3 gram suiker per dag. Suiker is een echte dikmaker en één van de belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen kampen met overgewicht en allerlei andere nare kwaaltjes. Tijd om te stoppen met deze overdreven inname van het zoete spul!

Waarom stoppen?

Overgewicht is voor veel mensen een belangrijke reden om minder suikers te gaan eten. Als je suikerrijke producten vervangt door suikervrije producten val je gemakkelijk af. Maar een teveel aan suikers leidt niet alleen tot overgewicht. Het kan ervoor zorgen dat je geen energie hebt of juist hyperactief gedrag vertoont en slecht slaapt. Het hangt zelfs samen depressies. Daarnaast ben je ook gevoeliger voor lichamelijke klachten als een slechte huid en gaatjes in je gebit. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot hartaanvallen of kanker.

Voedsel met veel suiker

Een suikervrij dieet volgen is natuurlijk niet gemakkelijk. In heel veel producten zitten suikers verwerkt. We weten allemaal dat snoep en chocolade er vol mee zitten, maar zelfs in brood en vleeswaren wordt vaak suiker verwerkt. Let ook op snelle koolhydraten uit pasta of rijst. Deze zet het lichaam om in suikers en hierdoor blijft de drang naar suiker aanwezig. Toch hoef je niet alle suikers in de ban te doen. Natuurlijke suikers kunnen geen kwaad. Groente en fruit kan je dus gewoon blijven eten.

Suikervrije producten

Suikervrij eten is vooral lastig als je trek hebt. En die trek zul je in het begin van je suikervrije dieet ongetwijfeld hebben. Het is belangrijk om regelmatig te blijven eten. Zo hou je je drang naar suiker onder controle. Gezonde tussendoortjes kunnen je daarbij helpen. Een aantal voorbeelden:

  • Een schaaltje Griekse yoghurt met fruit
  • Een stukje kaas of worst
  • Een gekookt ei
  • Worteltjes of een stuk komkommer

Fruit is sowieso een goede keuze, maar overdrijf niet en hou het bij maximaal twee stuks per dag. In onze winkel hebben we een groot assortiment aan suikervrije producten. Neem eens een kijkje in onze webshop of kom langs in de winkel!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline fien janssen calendar_today Geplaatst op:

waarmee zijn uw suikervrije producten gezoet?

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Deze zijn gezoet met o.a. Agavesiroop, kokosbloesemsuiker, rijststroop, maisstroop, etc. Eigenlijk allemaal natuurlijke zoetmiddelen.

Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing