Recept: Zoete bataat met ei en peterseliepesto

Recept: Zoete bataat met ei en peterseliepesto

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De zoete bastaat is smakelijk en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Verrassend lekker in combinatie met bijgevoegde ingrediënten. Ik wil een zoete bataat met ei en peterseliepesto maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:

  • 2 middelgrote zoete bataten
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels roomkaas
  • ca. 125 g / 0,5 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de peterseliepesto:

  • 40 gram peterselie
  • 40 gram geraspte Parmigiano Reggiano
  • rasp van 1 citroen
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Hoe kan ik zoete bataat met ei en peterseliepesto maken?

Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de bataten ongeschild in een met bakpapier beklede braadslede of ovenschaal en bak ze in ca. 45 minuten zacht. Zorg dat ze niet té gaar worden.
  3. Maak in de tussentijd de peterseliepesto door alle ingrediënten met een staafmixer te blenden tot een smeuïge pesto.
  4. Haal de bataten uit de oven (laat de oven aan staan). Halveer ze in de lengte en hol ze uit met een lepel; laat ongeveer 1 cm rondom over zodat ze stevig blijven.
  5. Verdeel de cherrytomaatjes over de aardappelholtes en bestrooi met zout en peper. Breek daarna in elke bataathelft een ei en voeg 1 eetlepel roomkaas toe. Bestrooi met nog een beetje
  6. versgemalen zout en peper en schep er een flinke lepel peterseliepesto op.
  7. Leg de gevulde bataten (voorzichtig) terug in de ovenschaal en bak nog ca. 25 minuten of tot het eiwit is gestold.
  8. Meteen opdienen.

Volg Broeders Gezondheidswinkel!

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing