Recept: Pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel

Recept: Pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een heerlijke variant van een pastagerecht, op basis van pompoen en aardappelen. Gemakkelijk zelf te maken. Ik wil pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:

  • 500 gram (schoongemaakt gewicht) pompoen, in blokjes
  • 100 gram geschilde aardappels, in blokjes
  • 2 eidooiers
  • 220 gram tarwebloem + extra voor bestuiven
  • 1 theelepel kaneel
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  • optioneel: fijngehakte verse kruiden, voor erover (bijv. rozemarijn)

Hoe kan ik pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel maken?

Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook

  1. Kook de pompoen en aardappel samen gaar in kokend water (± 15-20 minuten, test met een vork). Giet af en stamp, of knijp met de pureeknijper, tot een gladde puree. Voeg de eidooiers, bloem, kaneel en sinaasappelrasp toe en roer tot een samenhangend deeg (eventueel wat extra bloem toevoegen). Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schep het gnocchideeg in een spuitzak met een grote tuit en spuit er een lange, dunne rol van op een met bloem bestoven werkblad.
  3. Wentel de deegrol door de bloem en snijd in gelijke stukjes van ± 3 cm. Druk met een vork op de gnocchi om een mooi ribbeleffect te krijgen. Kook de gnocchi circa 2 minuten in een grote pan kokend water. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi aan weerszijden goudbruin. Schep in ondiepe schaaltjes, bestrooi eventueel met verse kruiden en serveer meteen.

Volg Broeders Gezondheidswinkel!

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing