Wereld Diabetes Dag: ondersteun uw gezondheid

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor deze aandoening en de gevolgen ervan. Zeker voor mensen met diabetes is het belangrijk om bewust te eten en gezond te leven. Broeders Gezondheidswinkel kan u daarbij helpen, met de juiste producten en advies op maat.

Gezonde voeding

Wanneer u diabetes heeft, moet u extra op uw voeding letten. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door zo min mogelijk suiker te eten en zoveel mogelijk volkorenproducten. Witmeelproducten – of producten met tarwebloem – bevatten namelijk zogenoemde ‘snelle koolhydraten’ die snel worden omgezet in suiker en daardoor de bloedsuikerspiegel snel laten stijgen. Bij volkorenproducten verloopt dit proces veel langzamer, wat ze een stuk gezonder maakt. Bij Broeders Gezondheidswinkel vindt u veel van deze producten, evenals suikervrije voedingsmiddelen. Koek, snoep, brood, zelfs chocolade zijn er in suikervrije varianten. In veel gevallen zijn deze gezoet met de natuurlijke zoetstof Stevia, die geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel.

Supplementen bij diabetes

Mensen met diabetes kunnen baat hebben bij bepaalde voedingssupplementen om hun bloedwaarden in balans te krijgen. Bijvoorbeeld Cinnamon van Solgar. In dit product zitten kaneel, fenegriek, chromium en alfa liponzuur. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel in balans komt. Ook Go Gluco is een veel verkocht supplement.

Klachten bij diabetes

Diabetes gaat helaas gepaard met een heel scala aan klachten en risico’s. Zo hebben mensen met diabetes meer risico op voetklachten. Een goede verzorging, bijvoorbeeld met producten van Footmed of Gehwol, is dan van belang. Daarnaast lopen diabetici risico op zenuwpijnen. Het supplement PEA kan dit helpen voorkomen, omdat dit middel het herstel van de zenuwen bevordert. Daarnaast is het voor mensen met diabetes belangrijk om goed voor hun ogen te zorgen. Visionguard Plus, een middel van Solgar, bevat precies de juiste bestanddelen om de gezondheid van de ogen te bevorderen. Maar ook bosbessenextract bevat antioxidanten die de ogen beschermen.

Meer informatie over diabetes?

Heeft u diabetes en wilt u meer weten over supplementen en voeding? Kom gerust langs bij Broeders Gezondheidswinkel. We helpen u graag met een advies op maat. Uw vraag stellen via het contactformulier kan natuurlijk ook.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel