Welke Bach bloesem past het beste bij u?

Welke Bach bloesem past het beste bij u?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Bach bloesem:

De heilzame kracht van de natuur. Dat is in het kort waar de bloesemtherapie van Edward Bach op neerkomt. Onderverdeeld in zeven groepen hoofdemoties kwam hij tot 38 onevenwichtige gemoedstoestanden die met behulp van de energie van zijn bloesemtincturen in balans worden gebracht. Zoals bij de donkere stemmingen die in het najaar vaak voorkomen. Afhankelijk van hoe de persoon op die situatie reageert, kunnen deze bloesems (let op: dit is slechts een kleine selectie van de mogelijkheden) daarbij ondersteunen en balans brengen. Welke Bach Bloesem voor u geschikt kan zijn vindt u hieronder.

Impatiens - Geduld

Zo is er Impatiens. ‘Schiet nou ’s op. Kan het niet wat sneller?’ Wie zichzelf dit vaak hoort roepen, zou zomaar baat kunnen hebben bij de Bach bloesem Impatiens, een remedie die ongeduld kan wegnemen. Impatiens is voor als je je gehaast en opgejaagd voelt van binnen, als je wilt dat alles snel gedaan wordt en je kan irriteren aan traagheid van anderen. Impatiens kan in dat geval helpen meer begrip en geduld op te brengen, om je aan te passen aan het temp van anderen en meer rust in jezelf te vinden.

White Chestnut - Concentratie

White Chestnut is voor als je geplaagd wordt door steeds terugkerende gedachten en je je daardoor moeilijk kunt concentreren. ‘Ik kan er mijn hoofd gewoon niet bijhouden’. De remedie van de gedachte, voor wanneer je gedachten maar niet stoppen. Piekeren, malen en de gedachten blijven maar in een cirkeltje ronddraaien. In zulke gevallen kan White Chestnut helpen om innerlijke rust te brengen en gedachten lost te laten.

Walnut - Standvastig

Walnut is een bloesem voor mensen die zich steeds in hun voornemen laten belemmeren, omdat ze teveel gaan twijfelen door hun omgeving en omstandigheden. Walnut zou heen bescherming kunnen bieden tegen invloeden van buitenaf, zodat ze hun eigen doelen weer gaan nastreven. Zo kunnen ze blijven wie ze zijn, want als je je niet laat beïnvloeden, kun je doen wat bij je hoort en je eigen leven leiden.

Star of Bethlehem - Troost

Wie een nare of schokkende ervaring heeft meegemaakt, kan behoefte hebben aan de Bach-Bloesem Star of Bethlehem. Een bloesem die troost kan bieden bij klein én groot verdriet. En het mooie is dat het niet uitmaakt wanneer het gebeurd is. Zo kan het ondersteunen als je door slecht nieuws even slecht in je vel zit, als er een dierbare is overleden, maar ook bij het verwerken van iets naars uit het verleden. Star of Bethlehem zal helpen om het verdriet beter te kunnen verwerken.

Mimulus - Moed

‘Oh, nee dat durf ik niet.’ Wie zichzelf dit vaak hoort denken, zou de hulp van de Bach bloesem Mimulus kunnen gebruiken. Een Bach bloesem die kan helpen bij de vrees voor benoembare dingen. Bijvoorbeeld wanneer je bang bent voor de tandarts, een muis of grote groepen mensen. Vaak zijn dit rustige, verlegen en teruggetrokken mensen die liever niet in de belangstelling staan of in grote groepen verkeren. Mimulus kan ze de moed geven om toch die dingen te doen die ze eng vinden, over de eigen verlegenheid heen te stappen en zich tussen de mensen te begeven.

Hornbeam - Daadkracht

‘Ik wil het echt wel, maar kan me er gewoon niet toe zetten!’ Wie dat roept over zijn zorgvuldig gemaakte goede voornemens, maar al moet wordt als hij denkt aan de uitvoering ervan, zou de Bach bloesem Hornbeam kunnen gebruiken. Een handig hulpmiddel om een mentaal duwtje in de rug te geven. Bijvoorbeeld wanneer je de gewoonte heb steeds alles uit te stellen, wanneer alles teveel voelt of wanneer je gewoonweg moeilijk op gang komt. Dan kan Hornbeam ondersteunen om het toch op te pakken en te ervaren dat je weer genoeg kracht hebt om de voornemens dit keer wel te volbrengen.

Aspen - Vertrouwen en gevoel

Wie vaak geplaagd wordt door onbestemde (voor) gevoelens, zou baat kunnen hebben bij Bach bloesem Aspen Ratelpopulier. Bijvoorbeeld voor mensen bij wie de rillingen over de rug kunnen lopen zonder te weten waarom of waardoor dat komt. Aspen zou hen meer vertrouwen en een gevoel kunnen geven waardoor ze de toekomst of het onverklaarbare met meer moed tegemoet treden.

Advies nodig?

Ieder persoon is anders en reageert anders op situaties. Bij het kiezen van een Bach-bloesemremedie is het daarin belangrijk uit te gaan van de eigen persoonlijkheid; wat voel ik en hoe reageer ik daar op? Door die gevoelens met de juiste bloesem(s) in balans te brengen, zal de hinderende emotie vanzelf weer naar de achtergrond verdwijnen. Hulp nodig? Wij geven u graag advies. Stel uw vraag hieronder, bel 0162-453223 of mail naar klantenservice@broedersgezondheidswinkel.nl.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing