Ontspannen door het leven? Ondersteun met Bach bloesems!

Ontspannen door het leven? Ondersteun met Bach bloesems!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een eerst schooldag, werkdag of een sollicitatiegesprek… Iedereen ervaart wel eens emoties die hen uit balans kunnen halen. Toch hoeft dat niet nodig te zijn en kunnen ook zij weer eenvoudig in balans komen. Laat ze weer ontspannen door ze te ondersteun met de juiste Bach bloesems!

Bach bloesem-therapie

De heilzame kracht van de natuur. Dat is in het kort waar de bloesem-therapie van Edward Bach op neerkomt. Onderverdeeld in zeven groepen hoofdemoties kwam hij tot 38 onevenwichtige gemoedstoestanden die met behulp van de energie van zijn bloesemtincturen in balans worden gebracht. Ze kan de tijd om weer naar school of naar het werk te gaan verschillende emoties losmaken. Afhankelijk van hoe men op deze uitdagingen reageert, kunnen onderstaande bloesems (let op: dit is een kleine selectie van de mogelijkheden) ondersteuning bieden om ze door deze tijd heen te loodsen.

Verlegen, rustig en teruggetrokken

Zo kunnen veel mensen opzien tegen een eerste schooldag/werkdag en heel verlegen, rustig en teruggetrokken reageren. Mimulus kan ze de moed geven om toch die dingen te doen die ze uitdagend vinden”, raad Bach-consulent Tineke Kahmann-Walvius aan, “en over hun eigen verlegenheid heen te stappen.”

Faalangst

Komt het gebrek aan zelfvertrouwen meer voort uit een gevoel van verwachten te falen en wordt iedere uitdaging uit de weggegaan, dan is Larch meer geschikt. “Omdat deze bloesem ze het zelfvertrouwen en de doortastendheid kan geven”, licht Bach-trainer en consulent Conny Bruinooge-Polderman toe, “waardoor men leert dat het leven met vallen en opstaan gaat.”

Dezelfde valkuil

Wanneer men  niet opmerkzaam genoeg is in dezelfde valkuil blijft trappen, dan zou Chestnut Bud ook een goede ondersteuning kunnen zijn. “De energie van de Kastanjeknop kan ze aanmoedigen om het kwartje te doen laten vallen. Zodat ze met dat inzicht wél in staat zijn om verandering aan de brengen.”

Speciaal voor kinderen

Tot slot is er ook nog de Rescue Kids. “Een combinatie van de vijf bloesems Cherry Plum, Clematis, Impatiens, Rock Rose en Star of Behiehem die ondersteunt bij stressvolle momenten en uitdagingen”, leggen beiden uit, “Een natuurlijke rustgever dus die kinderen helpt om te ontsnappen en kalmte te bewaren.”

Iedere persoon is anders en reageert anders op situaties. Bij het kiezen van een Bach-bloesemremedie is het daarom belangrijk uit te gaan van de eigen persoonlijkheid; wat voel ik en hoe reageer ik daar op? Door die gevoelens met de juiste bloesem(s) in balans te brengen, dan de hinderende emotie vanzelf weer naar de achtergrond te verdwijnen. Hulp nodig? Laat u informeren door via klantenservice@broedersgezondheidswinkel.nl of 0162-453223.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing