Schüsslerzouten: hét ideale vakantiemaatje

Schüsslerzouten: hét ideale vakantiemaatje

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Het is weer vakantie! Dat betekent heerlijk bijtanken en ontsnappen aan het leven op kantoor, het huishouden en de sleur van elke dag. Broodnodig om daarna weer fris aan de slag te gaan. Om het maximale uit de vakantie te halen is het verstandig goed voorbereid op reis te gaan. Er liggen nogal wat kleine kwaaltjes op de loer: van diarree tot zonnebrand en van schaafwondjes tot muggenbeten. Een op de trip afgestemde reisapotheek is wel zo handig en wie graag op een natuurlijke manier gezond blijft, doet daar ook de celzouten in. Deze mineralen zijn de ideale reisgenoot om al die kleine vakantie-bedervers te lijf te gaan. Lees meer over Schüsslerzouten! 

Schüsslerzouten: Support voor de cellen

Ons lichaam is sterk. Het is een complex geheel van miljarden piepkleine cellen, elk met een eigen taak en functie. Wat alle cellen gemeen hebben is de behoefte aan minerale verbindingen zoals die van nature in het lichaam voorkomen. Aan het einde van de 19e eeuw ontdekte Dr Schüssler dat deze celzouten essentieel zijn om gezond en fit te blijven. Hij ontwikkelde een serie van twaalf basis celzouten die los van elkaar of in combinatie gebruikt kunnen worden. Zijn onderzoek wijst uit dat toediening van de juiste zouten verlichting kan bieden bij gezondheidsproblemen. Bijna anderhalve eeuw later is het gebruik van celzouten relevanter dan ooit. Door het jachtige leven draaien de cellen overuren en kan hun herstellend vermogen wel wat support gebruiken.

Schüsslerzout Nr. 3 bij snij- en schaafwondjes

Een snij- of schaafwondje heb je zo te pakken. Schüsslerzout Nr. 3 (Ferrum Phosphoricum) wordt zowel uitwendig als inwendig gebruikt bij acute snij- en schaafwondjes en verstuikingen. Een soort EHBO in zoutvorm. Laat iedere vijf minuten een tabletje onder de tong smelten tot er verbetering komt, of maak een brei van vijf tot tien tabletten en gebruik die uitwendig op de gewonde plek.

Schüsslerzout Nr. 3 ook bij zonnebrand

Verbrand? Ook dan biedt Nr. 3 uitkomst. Het zout geeft verlichting bij een zonnebrand waarbij de huid rood, heet en pijnlijk is. Neem iedere vijf minuten een tablet of gebruik een vochtig kompres waarin een paar tabletten zijn opgelost. Als de klachten elk jaar terugkomen kan Nr. 3 als preventieve kuur worden ingezet door iedere dag ’s morgens en ’s avonds drie tabletten in te nemen.

Schüsslerzout Nr. 8 tegen droge lucht in het vliegtuig

Schüsslerzout Nr. 8 (Natrium Chloratum) biedt ondersteuning voor je vochthuishouding. Maak je een (lange) vliegreis, neem dan voor het opstijgen tien tabletten opgelost in een halve liter water en drink deze sloksgewijs op. Dit compenseert de droge lucht in het vliegtuig en versterkt de slijmvliezen.

Schüsslerzout Nr. 8 ook bij insectenbeten

Een muggen- of andere insectenbeet is zo opgelopen. Is de jeuk hinderlijk, dan kan elke 5 minuten 1 tabletje worden genomen tot de jeuk verdwenen is.

Schüsslerzout Nr. 10 bij diarree

Je eetpatroon veranderen – zoals op vakantie vaak gebeurt – kan darmklachten geven. Diarree kan je vakantieplezier flink beperken. Op het uitzicht op de wc-deur in plaats van de zee zit natuurlijk niemand te wachten. Daar wil je dus snel vanaf. Schüsslerzout Nr. 10 (Natrium Sulfuricum) is het uitscheidingszout dat helpt bij het verwerken en loslaten van de verstoring. Voor je het weet zit je weer op het strand, zonder buikpijn. Neem dan iedere tien minuten 1 tablet tot de klachten over zijn.

Hoe te gebruiken?

Voor alle Schüsslerzouten geldt dat je ze langzaam in de mond kunt laten smelten, zodat de werkzame ingrediënten door het mondslijmvlies worden opgenomen. Het is tevens mogelijk een mix van tabletten op te lossen in water en hiervan te drinken. Het beste is de tabletjes een kwartier voor de maaltijd in te nemen, maar gedurende de dag op benodigde tabletten te zuigen of van een oplossing drinken kan geen kwaad. Tip: print onderstaand afbeelding uit en neem hem mee op reis (samen met de betreffende celzouten uiteraard), zo heb je altijd de juiste hulpmiddelen en info bij de hand! Tabel schusslerzouten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing