Soto Ayam (Javaanse kippensoep)

Soto Ayam (Javaanse kippensoep)

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Soto ayam is een authentieke Indonesische maaltijdsoep met kip. De soep zit vol met gezonde en voedingsrijke ingrediënten.

Wat heb ik nodig?

Ik wil soto ayam maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:

  • 2 liter water
  • 1 soepkip
  • 50 gram verse gemberwortel geschild en geraspt
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 tablet kippenbouillon
  • ± 250 gram aardappels
  • ± 200 gram (volkoren)rijst
  • ± 100 gram mie of noedels
  • 100 gram taugé
  • 100 gram sperziebonen
  • 4 eieren
  • 2 lente-uitjes in ringen
  • gebakken uitjes
  • ketjap en sambal (voor erbij) Voor de boemboe: 10 sjalotjes gepeld en grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook gepeld en grof gesneden
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels gemalen geelwortel
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel sambal.

(voor 4 personen)

Hoe kan ik soto ayam maken?

  1. Giet 2 liter water in een grote pan en leg de kip erin. Voeg de geraspte gember en zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1 uur trekken.
  2. Maak intussen in de keukenmachine of met vijzel en stamper een kruidenpasta van alle boemboe-ingrediënten. Fruit de boemboe enkele minuten in een koekenpan in een beetje olie.
  3. Zeef de kippenbouillon door een fijne zeef en vang het vocht op. Haal het vlees van de botten en snijd het in kleine stukjes. Giet de gezeefde bouillon in de soeppan en voeg het kippenvlees en de gefruite boemboe toe. Laat nog een uur zachtjes doorsudderen. Proef en voeg indien nodig een (kippen)bouillontablet toe.
  4. Kook - terwijl de soep suddert - de geschilde en in blokjes gesneden aardappels, de rijst, noedels en de sperziebonen beetgaar. Kook de eieren hard en pel ze. Overgiet de taugé in een vergiet met kokend water. Schep alles in kleine bakjes - ook de lenteuitjes- en zet de bakjes op tafel.
  5. Serveer de bouillon met stukjes kip als basis en laat ieder aan tafel naar wens de bouillon aanvullen met wat hij of zij lekker vindt. Bestrooi met gebakken uitjes en breng eventueel op smaak met ketjap en/of sambal.

Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook

Volg Broeders Gezondheidswinkel!

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing