Peulvruchten eten is gezond! 1x per week is het advies!

Nederlanders eten gemiddeld 1 gram peulvruchten per persoon per dag! Het is duidelijk dat dit niet overeenkomt met het nieuwe advies van de Gezondheidsraad die adviseren één keer in de week peulvruchten te eten. Ondanks dat er bij dat advies geen hoeveelheid wordt benoemd komen wij op dit moment niet in de buurt van dit advies.

Om de peulvruchtenconsumptie te stimuleren zijn tal van initiatieven opgestart. Een daarvan is het nieuwe platform www.peulvruchten.nl dat op 29 februari online ging!

Wat zijn de voordelen van peulvruchten?

Het heeft voordelen als Nederlanders meer peulvruchten gaan eten. Op de eerste plaats vanwege de gezondheidsvoordelen die ze bieden. Ze hebben immers een hoge voedingswaarde: veel vezels, veel eiwitten en veel mineralen als ijzer, calcium en kalium.

Op de tweede plaats leveren peulvruchten plantaardige eiwitten, die duurzaam worden geproduceerd. Voor de productie van peulvruchteneiwit is bijvoorbeeld veel minder water nodig dan voor productie van dierlijk eiwit (361 liter per kilo versus ca. 1500 liter per kilo). Ook zijn verrassend weinig gewasbeschermingsmiddelen nodig voor de groei.

Informatie over peulvruchten:

Wilt u zelf meer achtergrondinformatie over peulvruchten of mensen de weg wijzen in de wereld van de peulvrucht, dan is het platform www.peulvruchten.nl een goed uitgangspunt. U vindt er achtergrondinformatie, uitleg van verschillende soorten en natuurlijk recepten.

Ik wil meer informatie over peulvruchten! 

Volg Broeders Gezondheidswinkel!

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook en mis niks!

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel