EHBO bij zomerklachten

De zomervakantie staat voor de deur. En dat betekent ieder jaar weer oppassen geblazen! Zonverbranding, zonneallergie, reizigersdiarree, insectenbeten, enzovoorts. Deze blog is het eerste deel van 2 blogs over EHBO bij zomerklachten. Volgende week verschijnt deel 2. 

De producten die in deze blog zijn aangehaald zijn verkrijgbaar in onze fysieke winkel in Oosterhout. Online zijn een deel van deze producten op dit moment nog niet verkrijgbaar.

Zonverbranding en zonneallergie

Nieuw in het assortiment: It’s Pure Astaxanthine 6 mg! Astaxanthine is een stof die afkomstig is van de groene alg Heamatococcus Pluvialis en beschermt ons lichaam van binnenuit tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Astaxanthine behoort tot de carotenoïdenfamilie (evenals bètacaroteen, luteïne, lycopeen en zeaxanthine). Het is een krachtige anti-oxidant en werkt 200x sterker dan bètacaroteen en 1000x sterker dan luteïne! Ook kan astaxanthine als enige in de carotenoïdenfamilie doordringen in de huid en ogen, alwaar het de bescherming tegen de UV-straling kan bieden. Astaxanthine kan preventief ingezet worden om zowel zonverbranding als zonneallergie te voorkomen!

Naast deze invloed m.b.t. de zon, werkt Astaxanthine ook heel sterk in het immuunsysteem en het beschermt tegen schadelijke effecten van zuurstof: het voorkomt oxidatie van onverzadigde vetzuren.
It’s Pure Astaxanthine 6 mg is dus ook goed in te zetten ter voorkoming van ontstekingen, om verouderingsprocessen af te remmen, als ondersteuning bij de afbraakprocessen in de lever (ook van medicatie!) en ter bescherming van ogen, hersenen en gewrichten.

Toch verbrand?

Mocht het kwaad toch geschieden en de zonverbranding heeft plaatsgevonden, kan de Hydra Skin Repair Huidgel van It’s Aloë zeer verzachtend werken! Een gel op basis van 99% Aloë Vera! Zonverbranding valt meestal onder de eerstegraads brandwonden, waarbij de verschijnselen te vergelijken zijn met een ontstekingsreactie: de huid is pijnlijk, droog, rood en vaak licht gezwollen. Door regelmatig te smeren met de Hydra Skin Repair Huidgel ondersteun je op een natuurlijke manier de genezing van de huid en verzacht je de pijn. De Hydra Skin Repair Huidgel kan ook goed ingezet worden om huidveroudering tegen te gaan als gevolg van straling door de zon.

Wondgenezing

Daarnaast kan It’s Aloë Hydra Skin Repair Huidgel ondersteunen in de wondgenezing, omdat het een antibacteriële werking heeft. Zelfs bestaande littekens worden minder zichtbaar! Hydra Skin Repair Huidgel werkt ook goed tegen een oneffen huid, acné, couperose en gaat rimpelvorming tegen.

Diarree of verstoppingen

Uiteraard mag in je vakantieapotheek geen probiotica ontbreken! Veel mensen hebben altijd last van diarree of juist verstopping zodra ze op vakantie gaan. Dat kan veroorzaakt worden door andere voeding, ander voedingspatroon, stress/nervositeit, of door bacteriën die in het vakantieland veelvuldig voorkomen, maar die wij in Nederland niet kennen, of veel minder mee in aanraking komen. Ook is het altijd goed om een probioticum bij je te hebben voor het geval er iets gebeurt en je antibiotica voorgeschreven krijgt.
In je vakantie EHBO-kit zou je de It’s Pure Biotiflor Advanced kunnen stoppen. Het is een zeer hoog gedoseerd probioticum, 30 miljard bacteriën en wel 13 verschillende stammen. Hiermee kan je snel een therapeutisch effect bereiken bij bovengenoemde klachten.

Het immuunsysteem ondersteunen

Ook propolis-druppels mogen niet ontbreken op vakantie! Propolis werkt zeer goed tegen bacteriën, virussen en schimmels en is zeer goed preventief in te zetten om het immuunsysteem te ondersteunen. Ook werkt propolis pijnstillend en anti-allergisch.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel