Depressie in de winter, lichttherapie biedt dé oplossing!

De winter, wat een periode van gezelligheid en feestdagen moet zijn, kenmerkt zich voor veel mensen door vermoeidheid, weinig energie, prikkelbaarheid en een grote behoefte aan slapen. Zij hebben last van een winter depressie!

Symptomen depressie

De dagen zijn korter en overdag is het somber en guur. De zon is minder krachtig en het liefst blijft u lekker warm binnen. Daardoor krijgt u niet voldoende natuurlijk daglicht. Uw lichaam wil een grote winterslaap houden en maakt, óók overdag, het slaaphormoon melatonine aan. Hierdoor voelt u zich moe en futloos. Uw biologische klok is van slag met allerlei gezondheidsproblemen tot gevolg.

Impulsion lichttherapie

Dé oplossing tegen deze typische winterklachten heet de impulsion; een lamp ontwikkeld om uw tekort aan natuurlijk daglicht aan te vullen. Deze lichttherapie lamp zorgt ervoor dat uw biologische klok zich herstelt en u zich weer fit en vrolijk voelt! Daarnaast kan lichttherapie helpen bij een jetlag, burnout, PMS, (postnatale) depressie, slaapproblemen of nachtdiensten. Lichttherapie herstelt uw biologische klok via de ogen. Door dagelijks een halfuurtje voor de lamp te zitten wordt er een sterk signaal naar uw hersenen gestuurd. Uw biologische klok herstelt zich en stopt onmiddellijk de aanmaak van melatonine overdag. Hierdoor komen andere energieprocessen weer op gang. En zo hoort het!

Effectief en natuurlijk. De impulsion zorgt voor licht met de intensiteit en kwaliteit van natuurlijk daglicht, zonder onaangename schittering of verblinding. Recht in de lamp staren is niet nodig, het licht hoeft enkel in de ogen te vallen. U kunt dus gerust een boek lezen, tv kijken of achter uw computer werken! De impulsion is energiezuinig door het gebruik van 2 spaarlampen.

5 HTP

Voor extra snel herstel van uw biologische klok is het raadzaam om naast de lichttherapie met de impulsion, 5-HTP voor inwendig gebruik te nemen. 5-HTP is een aminozuur dat in de natuur voorkomt. Het lichaam maakt er gebruik van om serotonine aan te maken, de neurotransmitter die ook wel het ‘gelukshormoon’ wordt genoemd. Vanuit serotonine maakt het lichaam in de loop van de avond melatonine, welke ervoor zorgt dat u slaperig wordt en uiteindelijk goed kunt in- en doorslapen. Naast de aanmaak van melatonine is serotonine o.a. ook betrokken bij het regelen van de stemming, het zelfvertrouwen, emotie, seksuele activiteit en de eetlust.

Gebruik de impulsion in combinatie met 5-HTP en merk een verbetering in uw energieniveau én uw stemming. Zo blijft uw biologische klok ook in de winter in balans.  Weg met die depressie!

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel