Kip in het pannetje Recept

Hieronder staat het recept voor een overheerlijk diner. Voor we beginnen aan het recept geven wij u enkele gezondheidstips!

 • Als je vlees niet op hoge temperaturen bakt maar laat studeren in water, wijn of bier komen er minder schadelijke vrije radicalen vrij. Door verbranding van vetten uit het vlees kunnen er aromatische koolwaterstoffen ontstaan. Dat voorkom je door deze manier van bereiden.
 • Dit geldt ook als het vlees tevoren gemarineerd wordt in bier of wijn. Bovendien blijven zo alle sappen, het aroma en de smaak in vlees, en ook in groenten, beter behouden. Door vlees te marineren in bier/wijn wordt het vlees ook malser. Dus als de kip iets ouder is, marineer hem dan.
 • Kijk of je weer kunt gaan koken in de römertopf. Dit is net als stomen, blancheren en pocheren een heel gezonde manier van koken. Alle waardevolle stoffen en aroma's blijven behouden en je hoeft er nauwelijks vet bij te doen. Bovendien is het nog makkelijk ook!

Ingrediënten

 • 3 grote uien
 • 3 tenen knoflook
 • 1/2 eetlepel kokosolie + eetlepel roomboter
 • 1 kilo biologische kip (of bouten)
 • 1/3 fles rode wijn
 • 1 biologische groentebouillontablet, kipkruiden
 • 1 eetlepel tijm, 2 eetlepels provençaalse kruiden.
 • Gember, korkuma, peper
 • 2 grote winterwortelen
 • 1 paprika
 • 1 broccoli
 • wat bindmiddel (arrowroot)
 • 2 lente-uien
 • aardappelen, zilvervliesrijst of gekookte boekweit (hele korrel)

Bereiding kip in het pannetje

Bak de uien en knoflook aan in wat kokosolie en roomboter. Doe de kippenbouten en de rode wijn erbij en breng dit aan de kook. Voeg een deel van de kruiden toe en laat de kip in één à anderhalf uur gaar worden. Laat het vervolgens enigszins afkoelen en verwijder de botjes. Doe de kip weer terug in het vocht. Laat vervolgens de wortelen, paprika en broccoli in kleine stukjes gesneden meegaren in het kippenmengsel. Laat dit beetgaar worden. Je kunt dit eventueel binden met wat arrowroot bindmiddel. Als je een römertopf gebruikt kun je alle ingrediënten tegelijk (met uitzondering van de paprika en broccoli) erin doen. Laat dan de ui en de winterwortel heel en snijd deze op je bord in stukjes. De broccoli en paprika kun je, in stukjes gesneden, in het laatste kwartier in de römertopf doen. Op het laatst eventueel nog wat verse provençaalse kruiden en de lente-ui erdoor snipperen. Serveer dit met aardappel, zilvervliesrijst of gekookte boekweit (hele korrel).

Geniet van de kip in het pannetje en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk!

Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader!

Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel