Stamppot Boerenkool op mediterrane wijze Recept

Een beetje van ons zelf en een beetje van de Italianen! De tijd van stamppot eten komt er weer aan. De zomer is inmiddels voorbij en we maken ons klaar voor de koudere dagen. Heeft u ook al zo'n zin in een lekkere stamppot? Probeer dan eens deze stamppot boerenkool! Door net wat andere ingrediënten toe te voegen dan normaal, kunt u van een simpele boerenkool een totaal andere stamppot maken. We horen graag van u of hij heeft gesmaakt!

Ingredienten (3 personen):

- Ca. 800 gram boerenkool (het liefst niet voorverpakt)
- Ca. 350 gram aardappelen (tip: Vervang de helft van de aardappelen door knolselderij*)
- 2 eetlepels haverzemelen
- 1 volle eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 theelepels gemalen rozemarijn
- 1 flinke scheut olijfolie
- Een klein beetje roomboter
- Een paar theelepels kruidenzout en eventueel wat peper uit de molen
- Eventueel 1 uitgeperste teen knoflook
- Eventueel 5 zeer klein gesneden zongedroogde tomaatjes

Bereiding stamppot boerenkool:

Aardappelen schillen en koken, de boerenkool goed wassen en fijnsnijden. Doe de boerenkool bij de aardappelen en kook het gaar, giet het water af en stamp het geheel. Doe vervolgens alle ingrediënten erbij en maak het lekker op smaak. Let op met zout wanneer je zongedroogde tomaatjes gebruikt!

*Bij overgewicht en bloedsuikerspiegel problemen liever geen aardappelen gebruiken. Vervang deze dan volledig door knolselderij.

Geniet van de stamppot en laat ons weten wat u er van vond! Smakelijk!

Dit recept is afkomstig uit een van de receptenboeken van Rineke Dijkinga. Haar receptenboeken zijn ook bij ons te koop! De boeken staan boordevol (h)eerlijke recepten, een echte aanrader.

Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel