Minerale make-up

Een paar jaar geleden was minerale make-up alleen nog verkrijgbaar via een paar natuurlijke merken, maar tegenwoordig zie je het steeds vaker terug in de schappen van winkels. Ook grote merken spelen in op de groeiende trend door een aantal producten in minerale vorm aan te bieden. Maar mineraal betekent niet altijd natuurlijk.

Wat is het en wat zijn de voordelen?

Minerale make-up is eigenlijk precies wat de naam zegt: make-up gemaakt van natuurlijke mineralen. Behalve dat het natuurlijk is, bevat het meestal veel minder ingrediënten dan reguliere make-up. Het is vrij van ingrediënten als parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Wanneer je de ingrediënten bekijkt van minerale cosmeticaproducten zul je maar een kleine lijst aantreffen.

Er zijn echter ook traditionele make-up merken die minerale make-up in hun assortiment hebben. Het verschil is echter dat deze producten weliswaar natuurlijke mineralen bevatten, maar ook nog steeds een hoop synthetische ingrediënten. Dat is voor sommige klanten wellicht goed genoeg, maar vrouwen die een puurder product willen, kunnen hun heil beter bij andere merken zoeken. Er zijn een aantal ingrediënten die in de meeste minerale producten terugkomen:

  • Gemicroniseerde ijzeroxide

De ijzeroxiden worden dankzij hun rode, oranje en gele tinten gebruikt als een natuurlijke kleurstof in foundations.

  • Gemicroniseerde titanium dioxide

Dit mineraal wordt gebruikt als natuurlijke bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Titanium dioxide breekt vanwege zijn reflecterende werking de kracht van de schadelijke UV-stralen. Overigens is het verstandig om ook nog extra SPF-product te gebruiken als je vol in de zon gaat.

  • Gemicroniseerde zinkoxide

Zinkoxide heeft een antiseptische werking en is daardoor heel geschikt voor huid met problemen als acné. Het beschermt de huid tegen irritaties en heeft een kalmerende en verzachtende werking.

  • Gehydrateerde silica

Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de verschillende mineralen gemakkelijk gemengd kunnen worden en zorgt voor een zacht gevoel op de huid.

  • Mica

Mica zorgt voor een zachte huid en heeft een glanzend effect.

Voordelen van minerale make-up

Minerale make-up heeft een aantal belangrijke voordelen. Door de afwezigheid van schadelijke stoffen en conserveringsmiddelen is de kans op huidirritaties- en allergieën klein. Natuurlijke mineralen zijn hypoallergeen waardoor ze bij elk huidtype passen. De fijne textuur van de make-up zorgt dat het licht aanvoelt op de huid en de poriën worden niet volledig afgesloten. Je zou er dus zelfs mee kunnen slapen. Daarnaast bevat minerale make-up huidbeschermende eigenschappen; het beschermt tegen de zon (al is het geen volledige vervanging van een zonnebrandmiddel) en heeft een antiseptische werking.

Tot slot kunnen we nog zeggen dat de impact van pure cosmetica op het milieu minimaal is. Minerale make-up is zeer ecologisch om het gebruik maakt van de meest voorkomende stoffen op de aarde.

Heeft u vragen over minerale make up? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel