Vakantie begint met een goede voorbereiding!

Het duurt niet lang meer en dan vieren de eerste kinderen in Nederland alweer hun zomervakantie. Voor velen hét moment om erop uit te trekken. Meer dan de helft van de kinderen gaat het liefst met het vliegtuig op vakantie. De auto is met 19% een stuk minder favoriet. Voor welk land, vervoersmiddel of verblijf ook gekozen wordt, een goede voorbereiding is in ieder geval altijd onmisbaar!

Vakantie begint met een goede voorbereiding

Een goede vakantie begint met een goede voorbereiding. Zo'n zes tot acht weken voor vertrek dienen de eerste dingen al geregeld te worden. Denk hierbij aan praktische zaken zoals een paspoort of id-kaart, verzekeringen, een visum en eventuele vaccinaties. De voorbereidingen en de inhoud van een koffer of tas zijn natuurlijk voor iedereen verschillend en afhankelijk van de bestemming, het vervoer en het verblijf. Een kampeervakantie naar Frankrijk vergt logischerwijs een ander voorbereiding dan een avontuurlijke rondreis door de tropen. Toch zijn er verschillende zaken die voor iedereen, met welke bestemming dan ook, van toepassing zijn.

Klik hier voor ons gehele assortiment met producten voor op vakantie!

De reisapotheek voor op vakantie

Wie zonder zorgen naar het buitenland wil vertrekken, kan het beste een eigen reisapotheek meenemen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat er op jou bestemming een goed voorziene apotheek in de buurt zit waar je binnen kunt stappen om medicijnen of materiaal te kopen.

De medische voorbereiding begint al bij de reis zelf. Ruim een derde van de Nederlandse huishoudens met kinderen heeft last van reisziekte op vakantie. Denk hierbij aan wagenziekte, zeeziekte en luchtziekte. Het merendeel van de mensen die binnen het huishouden te maken hebben met reisziekte, weet niet wat de oorzaak van reisziekte is. Nog eens een derde daar van weet ook niet wat je er tegen kunt doen. 57% van de gezinnen, waarbinnen een gezinslid wel eens last heeft van reisziekte, treft dan ook géén voorzorgsmaatregelen bij het op reis gaan. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen last hebben van reisziekte. Vaak uit zich dit in duizeligheid, misselijkheid en braken. Frisse lucht, afleiding en voldoende pauzeren kunnen hierbij helpen, maar ook reistabletten kunnen verlichting bieden. Deze gaan voorkomen dat het braakcentrum geprikkeld wordt en gaan daarmee de verschijnselen van reisziekte tegen.

Klik hier om reistabletten te bestellen in de webshop van Broeders Gezondheidswinkel!

Naast reistabletten mogen ook middelen tegen koorts en pijn niet ontbreken. Een warme bestemming op de planning staan? Neem dan geen zetpillen mee, maar kies liever voor een tablet. Een koortsthermometer kan ook handig zijn. Wat men in ieder geval niet mag vergeten, is voldoende voorraad mee te nemen van de eigen medicijnen. Een geneesmiddelenpaspoort, met daarin bijvoorbeeld de ziektes en allergieën, mag ook niet ontbreken. Bewaar medicijnen altijd op de juiste temperatuur. De werkzaamheid kan namelijk afnemen of een medicijn kan onbruikbaar worden als het te warm wordt bewaard. Leg medicijnen daarom nooit op de hoedenplank of het handschoenenkastje van de auto. Voor een vliegreis geldt dat medicijnen het beste over meerdere tassen verspreid kunnen worden. Op deze manier is er altijd iets voorhanden op het moment dat de bagage onverwachts kwijtraakt!

Steken en beten

Waar de reis ook naar toe gaat, overal kan men geconfronteerd worden met steken en beter en dat kan soms behoorlijk vervelend zijn. Meestal zijn de gevolgen vrij onschuldig, maar soms kunnen ze erger zijn. Het is dus handig om vooraf meer te weten over stekende en bijtende dieren, de risicogebieden, de behandeling en de voorzorgsmaatregelen om steken en beten gedurende je vakantie te voorkomen. De meest voorkomende steken en beten in Europese landen zijn die van muggen, teken, bijen en wespen. Ook kwallen horen in dit rijtje thuis. Er zijn verschillende producten op de markt die steken en beten kunnen voorkomen, maar ook producten die de jeuk en de pijn kunnen verminderen wanneer het al zover is. Gebruik bij voorkeur een insectenwereld middel waar de stof DEET 30% in zit.

Klik hier voor alle producten van Broeders Gezondheidswinkel m.b.t. steken en beten en bestel online!

Eerste hulp bij kleinigheden op vakantie

Een verbanddoos is onmisbaar op vakantie. Tegenwoordig zijn er allerhande kant-en-klare EHBO sets voor op reis. Belangrijke producten voor in de EHBO-set zijn onder andere: pleisters, zwachtels, rol kleefpleisters, ontsmettingsmiddel, latex-vrije handschoenen, splinterpincet, steriele gazen, teken verwijderset, verbandschaar, wondsnelverbanden, aluminium deken, steriele vette gazen, watten, hechtpleisters, veiligheidsspelden en een driekantige doek!

Klik hier om een 40-delige EHBO-set te bestellen in onze webshop!

Maag en Darmen van streek op vakantie

De maag en darmen kunnen door verandering van klimaat en eten behoorlijk van streek raken. Speel hierop in door het kopen van diarreeremmers. Deze mogen niet langer dan drie dagen achtereenvolgens worden gebruikt en worden afgeraden wanneer je last hebt van koorts en bloed of slijm bij ontlasting. Diarree hoeft niet direct gestopt te worden, maar alleen als het echt lastig is. Diarree zorgt er namelijk voor dat schadelijke bacteriën snel verdwijnen.

Waar de één last heeft van diarree op vakantie, kan de ander juist niet naar het toilet. Een laxeermiddel kan hierbij helpen. Ook hierbij dient duidelijk aangegeven te worden dat dergelijke middelen niet langdurig gebruikt mogen worden. De darmen kunnen namelijk lui worden, waardoor de obstipatie juist kan verergeren.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel