Ginkgo biloba

Iemands naam vergeten, niet op het juiste woord kunnen komen: het overkomt ons allemaal, vooral als je veel aan je hoofd hebt, moe bent of een dagje ouder wordt. Om het geheugen in vorm te houden bij het ouder worden, helpt het om geestelijk actief te blijven. En om de functie van de hersenenen te ondersteunen, gebruiken veel mensen een preparaat op basis van Ginkgo biloba, een van de oudste bronnen op aarde.

De Ginkgo biloba bestaat al langer dan 200 miljoen jaar en kan meer dan 3000 jaar oud worden. De engelse onderzoeker Charles Darwin noemde de boom een levend fossiel; sinds het Tertiair (zo'n 56 miljoen jaar geleden) is de boom in z'n verschijningsvorm nauwelijks veranderd. Waarschijnlijk is de boom rond 800 samen met het boeddhisme vanuit China naar Japan gekomen. Daar werd hij in de buurt van tempels geplant, waardoor hij de naam Japanse tempelboom kreeg. Pas in de 18de eeuw kwam de boom naar Europa.

De symboliek van de Ginkgo biloba

Er zijn mannelijke en vrouwelijke Ginkgo-bomen. De mannelijke bomen zijn zaadproducerende planten die bewegend sperma hebben. Door de wind komen deze zaden terecht in een vrouwelijke boom, waar de bevruchting plaatsvindt. In zijn manier van voortplanting en de vorm van de bladeren symboliseert de Ginkgo de relatie tussen het mannelijke en het vrouwelijke, licht en donker, leven en dood. Ons hele aardse bestaan ontvouwt zich in het spanningsveld van deze tegengestelde krachten. Wanneer de twee polariteitn in balans zijn, is er harmonie. Overheerst één van de twee, dan ontstaat een situatie waarin ziekte en verstoringen een kans krijgen.

Affiniteit met de geest

Het homeopathisch middel ginkgo biloba heeft affiniteit met de geest. Het hoort bij mensen die moeite hebben om de uitersten in zichzelf te verenigen. Zowel sterke emotionaliteit als een volledig gebrek aan emotie passen bij dit middel. Wat er ook komt, bewandel de weg van het midden, is de boodschap van de Ginkgo. Het is een boeddhistische boom, waarbij het gaat om thema's als groei, verwerking en rijping. Ginkgo is ook een middel dat geassocieerd wordt met symptomen van de geest die optreden bij oudere mensen, zoals traagheid, vergeetachtigheid, somberheid, verdriet, verwardheid en moeite om zich te concentreren.

Onderzoek

Veel onderzoek is gedaan naar de gezondheidsbevorderende eigenschappen van ginkgo biloba. Daaruit komt vooral de positieve invloed van ginkgo biloba op de hersenfunctie naar voren. Zelfzorgmiddelen op basis van ginkgo kunnen de doorbloeding van de hersenen stimuleren en een gunstig effect hebben op vergeetachtigheid, concentratiestoornissen en duizeligheid als gevolg van ouderdom.

Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
 • ursela tichelaar mous
  ursela tichelaar mous (19 december 2016 om 17:24)

  beste medewerkers van de gebroeders ik heb wel idee naar ginkgo biloba maar ik weet niet welke tabletten zijn ik heb fybriomalgie en mijn bekken is veel te stijf, loop bij fysio hiervoor. bedankt alvast voor de moeite prettige feestdagen gelukkig nieuwjaar groetjes ursela

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedemiddag,

   Te gebruiken bij:
   * geheugenzwakte, vergeetachtigheid
   * koude handen en voeten
   * oorsuizen, duizeligheid
   * anti-veroudering, evenwichtsstoornis
   Ginkgo mag altijd ingenomen worden behalve met bloedverdunners.
   Het merk vitena is een tablet en een 1x daags formule voor maar €14.95 voor 90 stuks.

   Met vriendelijke groet,

   Hélène Melis
   Broeders Gezondheidswinkel

   Reageren
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel