Haaruitval: gezond haar begint bij gezonde haarwortels

De herfst is in volle gang. Wist je dat met het vallen van de blaadjes jij ook meer haren kunt verliezen? Drukte, stresssituaties, zwangerschap en bevalling, de overgang, medicijngebruik, of seizoenswisselingen staan er eigenlijk om bekend dat ze haaruitval bevorderen. Het verliezen van haren is normaal, maar meestal zeer ongewenst.

Haarfeitjes

Wist je dat het haar op je hoofd een levensduur heeft van twee tot zes jaar? Een mens heeft gemiddeld 100.000 tot 150.000 haren op het hoofd. 85 procent daarvan groeit, 14 procent is in de overgangsfase en 1 procent bevindt zich in de rustperiode. Deze haren maken zich eigenlijk klaar om uit te vallen, zodat de haarwortel weer een nieuwe haar kan gaan maken. Daarom is het normaal dat je per dag zo’n vijftig tot honderd haren verliest. Tijdens seizoenswisselingen en dergelijke kunnen er dat iets meer zijn.

Sicraad

Voor veel vrouwen is haaruitval een groot probleem. Ze voelen zich er onzeker door en minder sext. Daarbij maakt het niet uit of het om lange lokken gaat of een kittig kort kapsel. Haar is een sieraad en dat wil je koesteren. Daarom laten vrouwen de droge puntjes van hun haren knippen en verzorgen ze het haar goed met een rijke shampoo.

Gezonde wortels

Gezond haar glanst, is sterk en ziet er vol uit, zelfs wanneer je fijn haar hebt. Hoe gezond je haar is, wordt eigenlijk bepaald bij de bron: de haarwortel. Hoe sterker en gezonder de haarwortel, des te sterker is het haar zelf. Met shampoos, conditioners en maskers kun je het haar aan de buitenkant verzorgen, maar gezonde wortels kun je het beste voeden van binnenuit.

Het is normaal dat je vijftig tot honderd haren per dag verliest

Biotine

Er zijn verschillende producten op de markt die zouden kunnen helpen bij haarproblemen en haaruitval. Het is echter wetenschappelijk bewezen dat producten met de werkzame stof biotine, vitamine B8, een gezonde haargroei van binnenuit ondersteunen. Het voedt namelijk de haarwortel, zodat deze het haar langer vasthoudt. Je kunt producten met biotine het hele jaar door gebruiken, zodat het haar ook tijdens drukte, stresssituaties, zwangerschap en bevalling, de overgang, medicijngebruik of seizoenswisselingen stevig in de hoofdhuis blijft staan. Daarnaast is het geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. Het trouw gebruiken van een voedingssupplement met biotine zorgt voor sterk, vol en gezond haar. Dat wil toch iedereen!

Heeft u vragen of toevoegingen over haaruitval? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel