Waar let u op bij een goede multivitamine?

Goede voeding is van belang. Steeds meer mensen zijn zich daarvan bewust en realiseert zich dat de maaltijden die zij eten vaak niet voldoen aan de basisnorm om voldoende vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen. Als aanvulling op de gezonde voeding kan een compleet multi-vitaminen/mineralen complex dienen. De kwaliteit “multivitamine” wordt bepaald door de hoeveelheid en diversiteit van de verschillende voedingsstoffen.

Wat is een goede multivitaminen?

Aan een aantal punten kunt u een goed multi-vitaminen/mineralen preparaat herkennen:

  • Een goede multivitamine bevat wetenschappelijk onderbouwde doseringen.
  • Een goede multivitamine is rijk aan anti-oxidanten, zoals vitamine C, E en selenium. Deze helpen tegen schade door veroudering, straling, overbelasting en stress.
  • Een goede multivitamine bevat natuurlijke ingrediënten. Natuurlijke ingrediënten hebben altijd de voorkeur boven synthetische. Dit geldt zeker voor vitamine E, natuurlijke vitamine E herkent u aan de aanduiding d-alpha tocopherol. Synthetische vitamine E is dl-alpha tocopherol.
  • Een goede multivitamine bevat caroteen. Niet alleen het bekende bèta-caroteen is essentieel, ook de andere carotenoïden zijn erg waardevol en helpen het lichaam te beschermen. Denk hierbij aan alfca caroteen, gamma caroteen, lycopeen en luteïne.
  • Een goede multivitamine bevat mineralen die gebonden zijn een aan een andere stof die kunnen worden opgenomen door het lichaam. Op het etiket moet worden opgelet of het bijvoorbeeld een ‘chelaat’ is. Hiermee doelt met op deze verbinding. Mocht het Albion proces zijn gebruikt voor deze verbinding, dan garandeert dit optimale opname.
  • Een goede multivitamine bevat geen onnodige toevoegingen, zoals suiker, zout, gist of zetmeel. Ook de zogenaamde ‘E-nummers’ horen niet thuis in uw voedingssupplement.

Naast deze inhoudelijke informatie zijn er nog een aantal puntjes die van belang kunnen zijn:

  • Op het etiket van het preparaat moeten alle ingrediënten in de Nederlandse taal vermeld staan.
  • Het materiaal van de verpakking kan van belang zijn. Een donkergekleurde, glazen pot geeft de beste garantie voor behoud van de inhoud.
  • De beste tijd om uw multi in te nemen is tijdens de maaltijd. Dit komt omdat voedingsstoffen intensief samenwerken en nodig zijn voor elkaars opname. Door uw preparaat dus tijdens de maaltijd in te nemen wordt niet alleen uw vitaminen/mineralen preparaat beter opgenomen, maar ook uw voeding.

Indien u meer informatie wenst over een wetenschappelijk gedoseerd multivitamine/mineralen complex, dan kunt u hiervoor terecht bij Broeders Gezondheidswinkel.

Heeft u zelf nog aanvullingen of andere tips die u graag met ons en andere wilt delen? Laat dan onderstaand uw reactie achter!

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel